Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Εμβολιασμοί / Ο Κοντοζαμάνης διαψεύδει τον Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβολιασμοί / Ο Κοντοζαμάνης διαψεύδει τον Μητσοτάκη

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Με τους στόχους που έθεσε η κυβέρνηση για τη δημιουργία τείχους ανοσίας να έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό, κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και τις υποσχέσεις που έδιναν τον χειμώνα τον ελληνικό λαό.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι «εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι τον Μάρτιο θα έχουμε 2 εκατομμύρια εμβολιασμένους». Ωστόσο, έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να του απαντήσει. «Μέσα στον Μάρτιο θα έχουν εμβολιαστεί 2 εκατομμύρια πολίτες» δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 12 Ιανουαρίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Παράλληλα, χθες, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφερόμενος στο ποσοστό που απαιτείται για το τείχος ανοσίας, χρησιμοποίησε τον «άγνωστο Χ» των πολιτών που έχουν νοσήσει. Έναν αριθμό όμως που δεν ξέρουμε ποιος είναι, καθώς η ιχνηλάτηση είναι εδώ και μήνες ανεπαρκής.

«Στον εμβολιασμό βρισκόμαστε στο 54% στον γενικό πληθυσμό. 440.000 έχουν καταγραφεί επισήμως πως έχουν νοσήσει, άλλο ένα 4%-5%» έβγαλε τα μαθηματικά ο Μ. Θεμιστοκλέους, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν επαρκούν για να χτιστεί ισχυρή γραμμή άμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL