Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.8°C21.2°C
0 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.6°C20.0°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.4°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΟΕΔΗΝ / Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΔΗΝ / Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα

ΠΟΕΔΗΝ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Υγείας απάντησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς που νομοθέτησε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά στον νέο νόμο που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών έως την 1η Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει στις ανακοινώσεις της η Ομοσπονδία, αλλά και ο πρόεδρός της Μιχάλης Γιαννάκος, τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, καθώς αυτή μετακυλίει τις ευθύνες της κυβέρνησης -για την αποτυχία στη δημιουργία τείχους ανοσίας- σε υγειονομικούς και πολίτες. Όπως επισημαίνουν, ο μικρός αριθμός υγειονομικών που δεν έχει εμβολιαστεί έχει μηδαμινό αποτύπωμα στον χαμηλό αριθμό πλήρως εμβολιασμένων. Παράλληλα, κινήσεις όπως η υποχρεωτικότητα, αλλά και φράσεις όπως «τσαρλατάνοι» που ακούστηκε τη Δευτέρα από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, περιχαρακώνουν τους αντιεμβολιαστές και ενισχύουν το κλίμα αμφισβήτησης.

Μιλώντας στην ΑΥΓΗ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι δεν δημοσιοποιήθηκε κανένα επιστημονικό στοιχείο από την κυβέρνηση που να αποδεικνύεται ότι ο μη εμβολιασμός ενός μικρού αριθμού υγειονομικών αποτελεί πηγή διασποράς του κορωνοϊού. «Οι υγειονομικοί, εμβολιασμένοι ή μη, τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Καμία επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη δεν έχει διατυπωθεί επί αυτού του θέματος. Αντιθέτως, για την εικόνα της διασποράς του ιού ευθύνονται παράγοντες που σχετίζονται με την ελλιπή ιχνηλάτηση και τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας», εξηγεί ο Μ. Γιαννάκος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι, σε μια κρίσιμη περίοδο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η κυβέρνηση επέλεξε να ανοίξει τον δρόμο των αναστολών για τους υγειονομικούς. «Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία με δεδομένο ότι δεν υπάρχει στις λίστες υποψήφιο επικουρικό προσωπικό και μάλιστα για απασχόληση τριών μηνών;».

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να καταθέσει προσφυγή σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο, ενώ έχει καλέσει τους υγειονομικούς -εμβολιασμένους και μη- να μην κοινοποιήσουν στις υπηρεσίες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή φυσικής νόσησης.

Στο πλευρό της ΠΟΕΔΗΝ βρέθηκε το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Νοσοκομείων, του οποίου εκπρόσωποι μιλώντας στην ΑΥΓΗ καταγγέλλουν τον «Μητσοτάκη, τον Κικίλια και τη συμμορία τους» -όπως χαρακτηρίζουν το κυβερνητικό στρατόπεδο-, καθώς «στοχοποιούν τους ήρωες ιατρούς ότι φταίνε για την πανδημία, την ώρα που βάζουν πλώρη για να τους απολύσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL