Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Προσφυγικό / Θρίλερ με την άφιξη αιτούντων άσυλο στη Χίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσφυγικό / Θρίλερ με την άφιξη αιτούντων άσυλο στη Χίο

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Πόσοι τελικά είναι οι αιτούντες άσυλο που έφτασαν στη Χίο το πρωί της Κυριακής και πού βρίσκονται; Αυτό είναι το ερώτημα που προκύπτει από τις ειδήσεις που φτάνουν από το νησί έπειτα από την άφιξη μιας βάρκας με περίπου 20 άτομα, σύμφωνα με μαρτυρίες σε τοπικά ΜΜΕ, μαρτυρίες στην τοπική ιστοσελίδα Αστραπάρης για μεταφορά τους από Λιμενικό και αστυνομία προς άγνωστη κατεύθυνση και τελικά την εμφάνιση τριών γυναικών από τη βάρκα αυτή στο χωριό Νένητα το μεσημέρι της Κυριακής.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα astraparis.gr είχε χθες αναρτήσει και ηχητικό ντοκουμέντο με τη μαρτυρία μίας εκ των γυναικών, η οποία ανέφερε ότι έφτασαν νωρίς το πρωί της Κυριακής με μια βάρκα στην οποία επέβαιναν περίπου 20 άτομα συνολικά, με αναφορά και σε μια γυναίκα με ένα μωρό στην αγκαλιά. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, λίγα λεπτά πριν η βάρκα τους προσεγγίσει την ακτή έγιναν αντιληπτοί από περιπολικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο τους καταδίωξε, αλλά δεν μπόρεσε να τους προσεγγίσει επειδή υπήρχαν βράχια στην ακτή και μετά τους συνέλαβε η αστυνομία, ενώ η ίδια με άλλες τρεις γυναίκες κατάφεραν να διαφύγουν και να κατευθυνθούν στα χωράφια της περιοχής, όπου και κρύφτηκαν. Η ιστοσελίδα επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων που είδαν κομβόι οχημάτων αστυνομίας και λιμενικού και τονίζει ότι την Κυριακή οι αρχές διέψευδαν την άφιξη της βάρκας.

Από πλευράς λιμενικού, μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το περιστατικό της άφιξης δεν καταγραφόταν σε κάποιο από τα ενημερωτικά δελτία που στέλνει το αρχηγείο του, ενώ στη σχετική σελίδα του συντονιστικού για το προσφυγικό (infocrisis.gov.gr) δεν είχε γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες ημέρες, με την τελευταία να σταματά στα στοιχεία της 1ης Ιουλίου.

Τελικά χθες η αστυνομία παραδεχόταν την άφιξη αιτούντων άσυλο και ενημέρωνε ότι το απόγευμα της Κυριακής μεταφέρθηκαν στον χώρο καραντίνας στη Λευκωνιά 8 αιτούντες άσυλο, άρα ουσιαστικά υπάρχει η επιβεβαίωση για άφιξη μόλις 8 αιτούντων άσυλο μέχρι στιγμής. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χθες παρέπεμπε στο λιμενικό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL