Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Χρήστος Παππάς / Συνέλαβαν τον ναζί στου Ζωγράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρήστος Παππάς / Συνέλαβαν τον ναζί στου Ζωγράφου

Ο Χρήστος Παππάς στο δικαστήριο
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στη σύλληψη του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά προχώρησε η ελληνική αστυνομία που τον αναζητούσε εδώ και μήνες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύλληψη έγινε σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ τον ναζί φιλοξενούσε μία 52χρονη η οποία και συνελήφθη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας.

Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα πριν πάρει τον δρόμο για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε εξαφανιστεί μέσα από τα χέρια της αστυνομίας από τον Οκτώβριο του 2020, πριν την ανακοίνωση της καταδίκης της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών, είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να μπει στη φυλακή.

Το κυβερνητικό φιάσκο της εξαφάνισης του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής είχε κάνει από την πρώτη στιγμή τον γύρο του κόσμου με δεκάδες δημοσιεύματα.

Το σπίτι στου Ζωγράφου που κρυβόταν ο Χρήστος Λαγός
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ».

Οι πρώτες αντιδράσεις

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι «η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης. Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών».

Το σπίτι στου Ζωγράφου που κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Ένας ναζί στην φυλακή είναι πάντα καλή είδηση!» ήταν η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μέσω του εκπροσώπου Τύπου Νάσου Ηλιόπουλου.

Αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση υπενθυμίζοντας τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης.

«Μετά από 8 μήνες που στο στόχαστρο έβαζε αθώους πολίτες, η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη έφτασε και στον Υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής. Οι δημοκράτες δεν εφησυχάζουμε: πρέπει να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις "ιδέες" τους στην κοινωνία» σημειώνει το ΜέΡΑ25.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL