Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Τουρισμός / Τι αλλάζει για ταξιδιώτες, εργαζόμενους και τεστ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρισμός / Τι αλλάζει για ταξιδιώτες, εργαζόμενους και τεστ

Τουρίστες αεροδρόμιο
INTIME/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ισχύουν στον τουρισμό και για όσους εισέρχονται στη χώρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι ισχύει ο γενικός κανόνες εισόδου με ράπιντ τεστ από τις «πράσινες» χώρες προσθέτοντας ότι για τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν χρειάζεται διενέργεια τεστ.

Όσον αφορά για τις χώρες που έχουν χαρακτηριστεί «πορτοκαλί» και «κόκκινες» δεν χρειάζεται διενέργεια τεστ κάτω για τα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Από τις υπόλοιπες τρίτες χώρες, επιτρέπεται η είσοδος στη Ελλάδα, σύμφωνα με τη σήμανση της κάθε χώρας σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη.

https://youtu.be/OF-v-hvydDI?t=977

Για τις πορτοκαλί χώρες να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένα (με τα αναγνωρισμένα -από τη χώρα μας- εμβόλια) και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους.

Εξαιρούνται της πρόβλεψης αυτής πολίτες από χώρες, οι οποίες είναι στην κόκκινη λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για καραντίνα μία εβδομάδας.

Τέλος, ο Ν. Χαρδαλιάς αναφορικά με όσους δουλεύουν στον τουρισμό (Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά.) και δεν έχουν εμβολιαστεί ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλονται σε έλεγχο με self test δύο φορές την εβδομάδα.

Το κράτος αναλαμβάνει το κόστος για το ένα τεστ και το δεύτερο το αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL