Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.7°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.5°C20.7°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.0°C18.2°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.8°C17.2°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.3°C16.3°C
0 BF 60%
ΠΕΝΕΝ / Απεργία στα λιμάνια «ανεξάρτητα από την όποια δικαστική απόφαση»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΕΝΕΝ / Απεργία στα λιμάνια «ανεξάρτητα από την όποια δικαστική απόφαση»

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΝΕΝ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, ενόψει της αυριανής 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, ξεκαθαρίζει ότι αυτή την φορά καμία μεθόδευση δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αναστολή της. Σημειώνεται ότι πριν από μία εβδομάδα και ενώ κυβέρνηση και εταιρείες είχαν ενημερωθεί για αντίστοιχη κινητοποίηση, μεθοδεύτηκε έκδοση εισιτηρίων προκειμένου να δημιουργηθούν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού στο λιμάνι, μεταξύ απεργών και επιβατών. Η ένταση αποφεύχθηκε επειδή οι απεργοί μετέτρεψαν την κινητοποίησή τους σε ολιγόωρη στάση εργασίας.

Και αυτή τη φορά, όπως καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ, «σε νέα προσφυγή του που κατέθεσε ο ΣΕΕΝ στα δικαστήρια (Πρωτοδικείο Πειραιά) και στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ζητάει εκ νέου να βγει η απεργία των Ναυτεργατών ως παράνομη και καταχρηστική! Προφανώς τους άνοιξε η όρεξη από την προηγούμενη απόφαση η οποία κήρυξε την απεργία της ΠΕΝΕΝ ως παράνομη.

Στην περίπτωση όμως της σημερινής εκδίκασης κατά της απόφασης του συνόλου των Ναυτεργατικών Σωματείων όπως αποκαλύφθηκε στην εκδίκαση, το σύνολο των εταιρειών έχουν κλείσει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων ενώ και τα πρακτορεία τους δεν βγάζουν κανένα εισιτήριο για τις 10/6/2021.

Οι Νομικοί σύμβουλοι των Ναυτεργατικών Σωματείων απέκρουσαν με επιτυχία και τεκμηριωμένα στοιχεία την εφοπλιστική "επιχειρηματολογία" η οποία συνιστούσε μια επανάληψη των ισχυρισμών τους όπως αυτά κατατέθηκαν κατά της ΠΕΝΕΝ στην δίκη στις 2/6/2021.

Σημειώνουμε ότι κοινή απόφαση των Ναυτεργατικών Σωματείων είναι ότι η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ανεξάρτητα από την όποια δικαστική απόφαση, θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Η δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί έως αργά το μεσημέρι».

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο από την πλευρά του αναφέρει ότι η  απεργία θα ξεκινήσει αύριο στις 00:01 τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. 

   Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ,  έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.   

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού  έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Χαυτεία.

Σημειώνεται ότι με σημερινή της ανακοίνωση, η  εταιρεία Aegean Speed Lines ενημερώνει το επιβατηγό κοινό ότι λόγω της προκυρηχθείσας απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων, το δρομολόγιο του πλοίου SPEEDRUNNER III, την Πέμπτη 10/06/2021, από Πειραιά 12:00' προς Σέριφο - Σίφνο - Μήλο και επιστροφή, δεν θα εκτελεσθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL