Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Άδωνις Γεωργιάδης / Δικαιολογεί απόλυση εργαζόμενων με βάση τον μη εμβολιασμό τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδωνις Γεωργιάδης / Δικαιολογεί απόλυση εργαζόμενων με βάση τον μη εμβολιασμό τους

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΔΩΝΙΣ

Συνεχίζει μεθοδικά το κυβερνητικό επιτελείο την προώθηση του αφηγήματος ότι για την υστέρηση της Ελλάδας στον εμβολιασμό κατά της covid-19 δεν φταίει η έλλειψη διαθέσιμων εμβολίων αλλά οι ίδιοι οι πολίτες. Παρότι μόλις χτες ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. θεμιστοκλέους παραδέχθηκε σαφώς ότι ούτε δόσεις υπάρχουν ούτε ραντεβού για να αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ προσπάθησε να «ενοχοποιήσει» εργαζόμενους για το ότι ο τουρισμός βρίσκεται ξανά μπροστά στον κίνδυνο μεγάλης οικονομικής ζημιάς από την πανδημία και την έλλειψη στήριξης από την κυβέρνηση.

Έτσι, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την αναφορά ξενοδόχου στον ίδιο ότι υπάρχουν εργαζόμενοί του που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, αναφέροντας συγκεκριμένα ένα άτομο στην κουζίνα και ένα στην ρεσεψιόν. Κατά τον υπουργό Ανάπτυξης, ο επιχειρηματίας «θα πρέπει να ενημερώσει όλους τους εργαζόμενούς του ότι για την ασφάλεια της επιχείρησής του θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. Και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, εφόσον έχει αποφασίσει να ασκήσει το δικαίωμά του στο μη εμβολιασμό, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της απόφασής του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει. Ένα ξενοδοχείο που έχει κρούσμα κορωνοϊού κλείνει, τέρμα. Απολύονται όλοι και αυτός χρεοκοπεί, επειδή αυτός θέλει να ασκήσει ένα δήθεν δικαίωμά του».

Φυσικά, ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε αναφορές όπως ότι είναι δεκάδες χιλιάδες οι εποχικοί εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση στα νησιά, με τις μικρές δυνατότητες εμβολιασμού στα νησιά αυτά. Μία τέτοια σύγκριση θα έκανε σαφές ότι είναι αδύνατο όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, την ώρα που εργάζονται σε ένα νησί, να έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό χωρίς να εγκαταλείψουν την εργασία τους. Πρακτικά, με αυτές τις αναφορές στέλνει μήνυμα στους εργοδότες ότι θα πρέπει να κάνουν διαλογή εργαζομένων κοιτάζοντάς τους... στον ώμο, αν εμβολιάστηκαν, όπως παλαιότερα κοίταγαν τους σκλάβους στα δόντια...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL