Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Εμβόλιο / Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το χαμηλό επίπεδο ανοσίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το χαμηλό επίπεδο ανοσίας

ΜΕΘ

Κάθε άλλο παρά καθησυχαστική για τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και τις προοπτικές εξέλιξης της πανδημίας covid-19 εμφανίστηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Όπως σημείωσε, αυτές τις ημέρες η κατάσταση είναι σταθερή, ωστόσο ο αριθμός διασωληνωμένων στις ΜΕΘ δεν έχει μειωθεί όπως θα θέλαμε και δεν πρόκειται να μειωθεί για 10 ημέρες ακόμη ... ο αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν μεγάλος, έφτασε μέχρι 5.000 στις απλές κλίνες covid-19, ένα μέρος τους διασωληνώθηκε ... είχαμε πολλούς θανάτους, γι' αυτό είχαμε αυτή τη μείωση στις ΜΕΘ, από εκεί ήταν οι θάνατοι ... περισσότερο για ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα ... θα έχουμε θανάτους για περίπου 37% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ... και θα είναι άτομα που δεν εμβολιάστηκαν, τόσο στις απλές κλίνες covid-19 όσο και στις κλίνες ΜΕΘ η πλειοψηφία είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Υπάρχει μείωση κρουσμάτων που έρχονται στα νοσοκομεία, 10% λιγότεροι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η νόσος δεν είναι εδώ, επανέλαβε η κα Παγώνη -και δεν έχουμε φτάσει σε μία σχετική ανοσία, ένα 50%-60% που ελπίζω να κάνουμε ως τέλος Ιουνίου, ένα 80% ως τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, για να έχουμε ασφάλεια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει περίπτωση» να μηδενιστούν οι θάνατοι μέχρι τέλος Ιουνίου με τα δεδομένα που έχουμε τώρα ... άνοιξαν όλη η εστίαση, όλα τα καταστήματα ... στο επόμενο δεκαήμερο θα δούμε τα αποτελέσματα όλων αυτών.

Στο γεγονός ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού πολιτών δεν έφτασαν έγκαιρα στα αναγκαία ποσοστά του πληθυσμού, εξάλλου, αναφέρθηκε και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open.

Ένας σημαντικότατος λόγος για την μεγάλη έκταση που έχει πάρει το τρίτο κύμα και την μεγάλη διασπορά είναι και το χαμηλό ποσοστό ανοσίας που έχουμε πετύχει, το χαμηλό επίπεδο των εμβολιασμών ... στο Παπανικολάου δεν έχω δει ασθενή που να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και να έχει κάνει το εμβόλιο, όπως υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL