Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Lockdown / Στον αέρα το άνοιγμα των παιδικών σταθμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Στον αέρα το άνοιγμα των παιδικών σταθμών

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΤΑΘΜΟΣ

Κυβερνητικό αλαλούμ επικράτησε με το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, την ώρα που οι δήμοι ήδη έχουν ξεκινήσει τις εγγραφές για τη νέα σχολική περίοδο, αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμη πώς θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα. Με το άκουσμα του ανοίγματος των παιδικών σταθμών, δεν ήταν λίγοι οι γονείς που χάρηκαν, αλλά τη χαρά διαδέχθηκε ο προβληματισμός για την προστασία των παιδιών από τον φονικό ιό.

Και ενώ το αλαλούμ καλά κρατεί, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έσπευσε χθες, με δήλωσή του (MEGA), να ρίξει τους τόνους, παραπέμποντας στις αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Πιθανολόγησε δε ότι το άνοιγμα των δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών σταθμών θα μπορούσε να γίνει στις 20 με 24 Μαΐου. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το άνοιγμα των παιδικών σταθμών «είναι μια συζήτηση που, το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει και με το συναρμόδιο υπουργείο -το υπουργείο Εργασίας, που έχει υπό την ευθύνη του τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών εποπτεύει τους δημοτικούς- αλλά και με την επιτροπή λοιμωξιολόγων».

Τέλος Μαΐου

Ο Στ. Πέτσας μετέφερε τους ενδοιασμούς των λοιμωξιολόγων, γιατί, όπως είπε: «Τα βασικά επιχειρήματα, από την πλευρά των ειδικών, είναι ότι τα παιδιά είναι πιο δύσκολο -σε αυτήν την ηλικία- να υποβληθούν σε αξιόπιστα self tests και να φορούν μάσκα». «Γι' αυτούς τους λόγους, πηγαίνουμε μία με δύο εβδομάδες πιο πίσω σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων μας», εξήγησε ο Στ. Πέτσας πιθανολογώντας το άνοιγμα των παιδικών και των βρεφονηπιακών σταθμών στο διάστημα 20 με 24 Μαΐου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε «συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών» και «το θέμα θα ξανασυζητηθεί και στις επόμενες συνεδριάσεις».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL