Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
24ωρη απεργία 6 Μάη / Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη Βουλή ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

24ωρη απεργία 6 Μάη / Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη Βουλή ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συμβολική κινητοποίηση ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που φέρνει το αντεργατικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησαν ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έξω από τη Βουλή.

Η νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών σε όλη την Ελλάδα, τονίζει ότι «διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, απαιτούμε λιγότερη δουλειά, περισσότερη ζωή».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Παράλληλα, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «το 8ωρο είναι ήδη αρκετό», ζητεί «εδώ και τώρα μείωση του εργάσιμου χρόνου και αύξηση των απολαβών».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
https://www.facebook.com/syrizayouth/posts/3554882094616059?__cft__[0]=AZUuvBuS1WvCyXzl0sza0BSgli70AVXZ6PJo64wKgcdRTDLujGyBM70ogzCJ3LnvqRMFlho70zdhvVgWh2NYx7qHVixzPU4Hl4Z2NFbN4oTlvE5QWQX75_cOxB1PU5Hynr-dzctbZR1OD8BYxFM_kzQI&__tn__=%2CO%2CP-R

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από τα διοικητικά συμβούλια της ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, καθώς και τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Νωρίτερα η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στον εργασιακό οδοστρωτήρα λέγοντας ότι η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των εργαζομένων όταν ισχυρίζονται ότι η κατάργηση του οκταώρου και ο καθορισμός του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις είναι προς όφελός τους».

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση καλεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Την ίδια ώρα, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα κάγκελα με τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη που καταργεί το οκτάωρο, η Αριστοτελία Πελώνη έκανε για άλλη μια φορά το άσπρο-μαύρο υποστηρίζοντας ότι η «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας είναι προοδευτική ρύθμιση υπέρ των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL