Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Κορωνοϊός / Πάρτι εκτός σειράς εμβολιασμών στον Δήμο Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Πάρτι εκτός σειράς εμβολιασμών στον Δήμο Θεσσαλονίκης

ΖΕΡΒΑΣ

Ακόμη δύο αντιδήμαρχοι της φιλοκυβερνητικής διοίκησης του Κωσταντίνου Ζέρβα στον Δήμο Θεσσαλονίκης καταγγέλλονται ότι παραβίασαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τη σειρά προτεραιότητας στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19. Οι καταγγελίες ήρθαν από τους πρώην συνεργάτες του δημάρχου που καρατομήθηκαν από τις θέσεις τους διότι είτε εμβολιάστηκαν οι ίδιοι είτε φρόντισαν να εμβολιαστούν εκτός σειράς οικεία τους πρόσωπα, ενώ ο ένας εκ των νέων εμπλεκομένων δηλώνει ότι «όλα έγιναν νόμιμα».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δρόσος Τσαβλής, που καρατομήθηκε από τον Κ. Ζέρβα για «ηθικούς λόγους», διότι ως υπεύθυνος του εμβολιαστικού προγράμματος σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης κάλεσε συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα να εμβολιαστούν εκτός σειράς με τις αδιάθετες εκείνη την ημέρα δόσεις εμβολίων, άφησε αιχμές ότι υπάρχει κι άλλος αντιδήμαρχος που εμβολιάστηκε εκτός σειράς, και μάλιστα με τη συνέργεια επίσης αντιδημάρχου.

«Οι έρευνες στις οποίες επικεντρώνεται η Αρχή Διαφάνειας αφορούν τους εμβολιασμούς που έγιναν στον Δήμο Θεσσαλονίκης από τις 19.1 και νωρίτερα. Μου ζήτησαν την εγκύκλιο που έλεγε ότι ο δήμος θα έπρεπε να καταρτίσει λίστες με άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 'Βοήθεια στο Σπίτι' και με ρώτησαν αν με βάση αυτήν την εγκύκλιο καταρτίστηκαν όντως λίστες. Ρωτώ λοιπόν τη διοίκηση και περιμένω να απαντήσει εάν με βάση αυτήν την εγκύκλιο καταρτίστηκαν οι λίστες του προγράμματος 'Βοήθεια στο Σπίτι' κι αν μέσα σε αυτές τις λίστες υπήρξε αντιδήμαρχος της διοίκησης Ζέρβα που εμβολιάστηκε εκτός σειράς, κρυφά και ως μη όφειλε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβλής.

Η παραδοχή δεν άργησε

Απαντώντας με εμφανή εκνευρισμό, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος παραδέχθηκε ότι εμβολιάστηκε ως άνθρωπος «πρώτης γραμμής» στις αρχές Ιανουαρίου και στο πλαίσιο των εμβολιασμών των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ως άνθρωπος «πρώτης γραμμής»...

«Ψεύδεστε και παραποιείτε την αλήθεια. Λυπάμαι πολύ γιατί είστε και γιατρός» ήταν η σκληρή απάντηση του ο κ. Τσαβλή. Και αφού πια ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του αντιδημάρχου, πήρε τον λόγο ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Στέλιος Λιακόπουλος για να παραδεχτεί ότι είναι αυτός που εμβολιάστηκε εκτός σειράς, στις 10 Ιανουαρίου, δίνοντας το όνομά του στον κ. Αηδονόπουλο. «Είμαι επικεφαλής του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», επισκέπτομαι άτομα, και μάλιστα και ΑμεΑ, στο σπίτι τους, έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας, που όλοι το γνωρίζετε» ήταν η δικαιολογία που προέβαλε.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε κάποια αντίδραση από τον Κ. Ζέρβα και είναι πιθανόν στην περίπτωση αυτή να αποδέχεται τους ισχυρισμούς του Χ. Αηδονόπουλου, που είναι γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, ότι όλα έγιναν κατά το γράμμα του νόμου σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και με «απόλυτη διαφάνεια» αναφορικά με τον εκτός σειράς εμβολιασμό του κ. Λιακόπουλου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL