Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Υπόθεση Βαλυράκη / Αυτόπτης μάρτυρας: «Ήταν δολοφονία, τον χτύπησαν με κοντάρι»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Βαλυράκη / Αυτόπτης μάρτυρας: «Ήταν δολοφονία, τον χτύπησαν με κοντάρι»

ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ
(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

Ο φερόμενος ως μάρτυρας δήλωσε ότι βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων όταν είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε: «Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν.

Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι.

Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε». «Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», τόνισε στην εκπομπή έρευνας «Φως στο τούνελ».

Οι ίδιοι φερόμενοι ως δράστες είχαν χτυπήσει ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια, κατά το παρελθόν, υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσθεσε ότι ένας άλλος μάρτυρας στην επίθεσης, φούρναρης στο επάγγελμα, δέχθηκε απειλές από τα πρόσωπα αυτά.

O Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Σήφη Βαλυράκη, από το στούντιο της εκπομπής έκανε λόγο για «συγκλονιστική κατάθεση του μάρτυρα».

«Η νομική ομάδα μας θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. Με τη μαρτυρία του επιβεβαιώθηκαν τα όσα ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο θάνατος του Σήφη, δεν ήταν ατύχημα όπως έλεγαν, αλλά δολοφονία», επεσήμανε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ο κουνιάδος του άτυχου πρώην υπουργού, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, μίλησε επίσης για μία «σοκαριστική μαρτυρία», ενώ συνεχάρη «τον άνθρωπο που βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει την αλήθεια.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με απίστευτες καταστάσεις στην Ερέτρια, γιατί οι Αρχές εκεί ήθελαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση».

Υπενθυμίζεται πως ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Λίγες μέρες μετά, η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, κατήγγειλε εγκληματική ενέργεια.

https://www.youtube.com/watch?v=woypu-XdOnM

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL