Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Αστυνομία στα Πανεπιστήμια / Στο υπουργείο Παιδείας χρεώνει η Κατεχάκη την αναβολή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομία στα Πανεπιστήμια / Στο υπουργείο Παιδείας χρεώνει η Κατεχάκη την αναβολή

ΚΑΤΕΧΑΚΗ

Αναβάλλεται προς το παρόν η εγκατάσταση των πρώτων ομάδων της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους, η οποία είχε προαναγγελθεί προ μηνός από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χρέωναν την αναβολή αυτή στο υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ολοκληρώσει το Προεδρικό Διάταγμα και τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημιακών χώρων, τα οποία, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να γίνουν. Άλλωστε στο Προεδρικό Διάταγμα αναμενόταν να οριστούν λεπτομερώς ζητήματα λειτουργίας των ομάδων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαρτίου ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είχε προαναγγείλει πως “οι πρώτες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα εγκατασταθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σε ορισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα από τις υπάρχουσες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρις ότου το φθινόπωρο έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα προσληφθούν, σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο».

Επιπλέον, ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης στο πλαίσιο της προκήρυξης για τις 1.000 οργανικές θέσεις ειδικών φουρών που συστήνει ο ίδιος νόμος για τις ομάδες της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL