Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Self test / 613 οι θετικοί μαθητές και καθηγητές στην πρώτη εφαρμογή των τεστ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Self test / 613 οι θετικοί μαθητές και καθηγητές στην πρώτη εφαρμογή των τεστ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Πολύ ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρώτη εφαρμογή των self tests. Ο πρωθυπουργός, που εδώ και ένα χρόνο αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ, τώρα χάρηκε ιδιαίτερα που εντοπίστηκαν θετικοί 613 μαθητές και καθηγητές με το τεστ αυτοδιάγνωσης – που άγνωστο είναι πόσοι κατάφεραν να το κάνουν σωστά. Έσπευσε δε να δώσει συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες, που «στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας», να αναλάβουν δηλαδή οι ίδιοι την ευθύνη του ελέγχου τους και μάλιστα τη στιγμή που παραμένουν σε επικίνδυνα μεγέθη τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τόση θεωρεί ότι είναι η επιτυχία των self tests ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανακοίνωσε ότι το μέτρο «θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό». 

Μάλιστα, για να προλάβει τυχόν κριτική για το κόστος της επιλογής αυτής, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι στο δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self-test «συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό. Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο».

Έτσι, πανηγυρίζοντας, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «τα στοιχεία αυτά δικαιώνουν την επιλογή μας να επαναλειτουργήσουν με προσοχή και το λιανεμπόριο και η εκπαίδευση». Είπε τέλος ότι τα self-test δεν είναι υποκατάστατο για τα μοριακά τεστ και για τα rapid test τα οποία δρομολογεί οργανωμένα η πολιτεία. «Είναι ένα πρόσθετο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεση μας και το οποίο σε επίπεδο πληθυσμού μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό πρόσθετο όπλο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού» σημείωσε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL