Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Άδωνις Γεωργιάδης / Θα εισηγηθεί άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδωνις Γεωργιάδης / Θα εισηγηθεί άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής

Άδωνις Γεωργιάδης
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Το άνοιγμα από τις 19 Απριλίου εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής θα εισηγηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στην επιτροπή των ειδικών, όπως προανήγγειλε ο ίδιος σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι υποστηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου για άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς ραντεβού.

Αναφερόμενος στα self tests, έκανε λόγο για εργαλείο που θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο, ώστε να υπάρχει καλύτερη «χαρτογράφηση», υποστήριξε. Για τη κινητικότητα του κόσμου δε, ανέφερε πως συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει η εστίαση με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους.

Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, είπε πως «μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση», συμπληρώνοντας ότι ο συνδυασμός θα ήταν, όμως, πολύ καλύτερος.

Σχετικά με τις μετακινήσεις όσων έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε πως εάν ισχύσει το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο» για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα. Για τις μετακινήσεις το Πάσχα, πάντως, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας «θα δούμε τις επόμενες ημέρες» και προσθέτοντας πως «δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορωνοϊού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL