Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Κορωνοϊός / Εκτός σειράς εμβολιάστηκε και ο γαλάζιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Εκτός σειράς εμβολιάστηκε και ο γαλάζιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ PFIZER
EPA/Ben Birchall / POOL

Πληθαίνουν οι καταγγελίες κατά αιρετών που πρόσκεινται στη Ν.Δ., οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία προσέλευσης του κοινού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού εξαιτίας της κακοκαιρίας της «Μήδειας» και «έφαγαν» τη σειρά των ευάλωτων συμπολιτών μας, που θα μπορούσαν να θωρακίσουν την υγεία τους. Την ίδια ώρα, σιγή ιχθύος τηρεί ο δήμαρχος Καλλιθέας και Α' αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Κάρναβος, καθώς καλύπτει τον αναπληρωτή δήμαρχο και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Ευάγγελο Μπαρμπάκο και άλλους δυο αντιδημάρχους Καλλιθέας που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, όπως και αρκετοί αντιδήμαρχοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, την ημέρα που η «Μήδεια» χτύπησε την Αττική αξιοποίησαν το «κενό» στους εμβολιασμούς, καθώς πολύς κόσμος δεν προσήλθε στα εμβολιαστικά κέντρα. Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή Φωστηρόπουλου να ειδοποιήσει άλλες ευάλωτες και εκτεθειμένες στον κορωνοϊό ομάδες, έσπευσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία του εμβολιασμού ως «προνόμιο»...

Το θέμα αναμένεται να τεθεί και στην επικείμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, μιας που πρόκειται για μια ανήθικη πρακτική που βεβαίως αμαυρώνει την Αυτοδιοίκηση. Ιδίως από τη στιγμή που ανάμεσα στους αιρετούς που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς προτεραιότητας είναι και το γαλάζιο μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Ευάγγελος Μπαρμπάκος, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και αναπληρωτής δήμαρχος Καλλιθέας. Η επιλογή, μάλιστα, του Α' αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου να καλύψει τόσο τον ομογάλακτό του Ευ. Μπαρμπάκο όσο και ακόμη δυο αντιδημάρχους του τον εκθέτει!

«Δυστυχώς, οι έννοιες της δημόσιας συγγνώμης ή των παραιτήσεων είναι άγνωστες για τον κ. Κάρναβο και τους αντιδημάρχους του και αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, η οποία βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση» στηλίτευσε ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης. «Η καταστρατήγηση της σειράς προτεραιότητας των εμβολιασμών από στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καλλιθέας είναι ενέργεια πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και προσβολή για τους απλούς πολίτες, οι οποίοι με υπομονή και καρτερικότητα περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν» καταλήγει ο Κ. Ασκούνης, ζητώντας από τον δήμαρχο Καλλιθέας να ακολουθήσει τα βήματα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Ζέρβα που απέπεμψε τους αντιδημάρχους του.

Για το ζήτημα των εκτός σειράς εμβολιασμών των αιρετών της Αυτοδιοίκησης έχουν ήδη κατατεθεί ερωτήσεις στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ζητάει από τον υπουργό Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του αναφορικά με τη σκανδαλώδη προνομιακή μεταχείριση των γαλάζιων στελεχών. Αντίστοιχη κοινοβουλευτική παρέμβαση έχει κάνει και το Κίνημα Αλλαγής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL