Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Αστυνομία στα Πανεπιστήμια / Οι αστυνομικοί «καρφώνουν» την κυβέρνηση -«Στόχος η κατάργηση των παρατάξεων»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομία στα Πανεπιστήμια / Οι αστυνομικοί «καρφώνουν» την κυβέρνηση -«Στόχος η κατάργηση των παρατάξεων»

Αστυνομικοί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

Τη διαφωνία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) εξέφρασε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Γρηγόρης Γερακαράκος, σε ό,τι αφορά την ίδρυση  πανεπιστημιακής αστυνομία που προβλέπει το νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη το οποίο συζητιέται στη Βουλή.

Η αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν θα λύσει προβλήματα αλλά, αντίθετα, θα δημιουργήσει κι άλλα, τόνισε ο πρόεδρος της  ΠΟΑΣΥ, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα. Όπως επισήμανε τα προβλήματα στο περιβάλλον των πανεπιστημίων έχουν ιδιαιτερότητα και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από αστυνομικούς.

Για τις προσλήψεις των ειδικών φρουρών ανέφερε ότι θα προσληφθούν 1.030 άτομα που θα έχουν με ένα μήνα εκπαίδευση ενώ οι αστυνομικοί έχουν εκπαίδευση τρία χρόνια, με τον ένα χρόνο πρακτική.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ τόνισε επίσης η εμμονή της κυβέρνησης προχώρησε στην εκτίμηση ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων.

Επισήμανε ότι «θα υπάρχει και κέντρο ασφάλειας όπως και Επιτροπή αλλά ότι και να γίνει πάλι αστυνομικούς θα φωνάξουν απ’ έξω. Όλα αυτά που γίνονται δεν γίνονται γιατί χρειάζεται η Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια αλλά θεωρώ ότι επόμενος στόχος είναι η κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων. Για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν εξαιτίας αυτού μέσα στα πανεπιστήμια».

https://youtu.be/Tbjn7GkfSog

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL