Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Σήφης Βαλυράκης / Εγκληματική ενέργεια καταγγέλλει η γυναίκα του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήφης Βαλυράκης / Εγκληματική ενέργεια καταγγέλλει η γυναίκα του

Σήφης Βαλυράκης
(EUROKINISSI)

Σε σοβαρή καταγγελία με στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη προχώρησε η γυναίκα του πρώην υπουργού, Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη αναφέρει ότι: «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η Μ. Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της η κα Βαλυράκη καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Επιστολή Βαλυράκη

«Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας»

Αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος από απόσταση 500 μ. είδε ότι αλιευτικό σκάφος να κινείται περιμετρικά από το σκάφος του πρώην υπουργού, προκαλώντας κυματισμό με αποτέλεσμα να πέσει ο κ. Βαλυράκης στο νερό, επικαλείται ο συνήγορος της οικογένειας Γιώργος Σπύρου.

Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA προχώρησε σε περαιτέρω αποκαλύψεις σημειώνοντας ότι «είναι απίθανο» ο πρώην υπουργός να χτυπήθηκε από την προπέλα του σκάφους του και πρόσθεσε ότι «οι πληροφορίες που έχω δεν είναι μέσα από την ανακριτική διαδικασία. Αλλά η Ερέτρια είναι μικρή, κάποιοι άνθρωποι απευθύνθηκαν σε μένα για να μου μεταφέρουν πράγματα που έχουν δει».

«Ο επαγγελματίας δεν αντιλήφθηκε την πτώση. Με τις περιστροφές τον πάτησε. Βλέποντας όμως το σκάφος να συνεχίζει χωρίς επιβάτη, είναι βέβαιο ότι κατάλαβε πως προκάλεσε ατύχημα. Ήξερε ότι η βάρκα είναι άδεια και προφανώς θα είδε τον Σήφη αιμόφυρτο» δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη.

Ακόμη, ο κ. Σπύρου πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ο εντοπισμός του αλιευτικού σκάφους καλώντας τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού να παραδοθεί στη δικαιοσύνη.

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η αιτία θανάτου του

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, δηλαδή στο λαιμό, αποτελούν την αιτία του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, όπως δήλωσε νωρίτερα ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιατροδικαστής ανέφερε, επίσης, ότι οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από θλον και τέμνον όργανο. Ένα τέτοιο είναι η προπέλα του σκάφους και επειδή αυτό το γεγονός αυτό συνέβη μέσα στη θάλασσα συνεπακόλουθό του ήταν ο πνιγμός, όπως είπε.

Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε ο πρώην υπουργός να είχε υποστεί κάποιο καρδιακό πρόβλημα ούτε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος είχε βρεθεί νεκρός σε στο «Νησί των Ονείρων» έξω από την Ερέτρια αργά την Κυριακή, ενώ το φουσκωτό σκάφος με το οποίο είχε πάει βόλτα στα νησάκια της περιοχής είχε εντοπιστεί νωρίτερα από αλιευτικό, προσαραγμένο νοτιοανατολικά στο Ασπρονήσι, ένα ναυτικό μίλι μακριά, με τη μηχανή σε λειτουργία και χωρίς επιβάτες.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL