Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Υπότροφοι ΙΚΥ / Ζητούν παράταση της προθεσμίας υποβολής των παραδοτέων εργασιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπότροφοι ΙΚΥ / Ζητούν παράταση της προθεσμίας υποβολής των παραδοτέων εργασιών

πανεπιστήμιο αμφιθέατρο φοιτητές
Αμφθιθέατρο πανεπιστημίου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ολιγωρία και αναλγησία από το Ινστιτούτο Κρατικών Υποτροφιών και το Υπουργείο Παιδείας καταγγέλλουν οι υποψήφιοι Διδάκτορες-Υπότροφοι ΙΚΥ. Με επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας 154 υπότροφοι του Ιδρύματος, κατέθεσαν αίτημα παράτασης της προθεσμία υποβολής των τελικών παραδοτέων εργασιών, λόγω των έκτακτων συνθηκών με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η αδυναμία παράτασης «στην προθεσμία υποβολής των τελικών παραδοτέων για το σύνολο των υποψηφίων διδακτόρων του 2ου κύκλου πέραν του Δεκεμβρίου 2021» επηρεάζει καταλυτικά το έργο των υποψηφίων διδακτόρων τους τελευταίους δέκα (10) μήνες, επισημαίνουν.

Η αναστολή στη χρηματοδότησή τους από το «ΙΚΥ στην παρούσα είναι απευκταία και δε συνάδει αφενός με τις παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης που γίνονται στη χώρα μας και στην ΕΕ λόγω της πανδημίας, και αφετέρου με το όραμα του επιχειρησιακού προγράμματος που στοχεύει στην οικονομική στήριξη των νέων επιστημόνων» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα αναφέρουν ότι «παρά την ανακοίνωση του ΙΚΥ στις 21/3/2020 ότι «δόθηκαν και θα δοθούν όσες παρατάσεις απαιτηθεί (υποβολής αιτήσεων, ολοκλήρωση παραδοτέων κλπ.)», καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την ουσιαστική χορήγηση της εν λόγω παράτασης πέραν του ορίζοντα του Δεκεμβρίου 2021, καθώς όπως επισημαίνεται σε email που λάβαμε από εκπρόσωπο του ΙΚΥ στις 16/4/2020 «δεν τίθεται θέμα παράτασης της προθεσμίας υποβολής του τελικού παραδοτέου, δεδομένου ότι η εν λόγω προθεσμία λήγει στις 24/12/2021 το αργότερο».

Οι υποψήφιοι Διδάκτορες-Υπότροφοι ΙΚΥ ζητούν την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου Παιδείας καθώς το ζήτημα «επηρεάζει τις ζωές εκατοντάδων υποτρόφων του προγράμματος, και όχι μόνο διακυβεύει την υπόληψη του ΙΚΥ ως εθνικού φορέα υποτροφιών».

Όλα τα παραπάνω  απειλούν και υποβαθμίζουν «τη σπουδαία και αξιόλογη συμβολή του ΕΣΠΑ στη διαχείριση των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων στη χώρα μας» σημειώνουν οι ίδιοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL