Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.3°C20.8°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C19.7°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C19.9°C
5 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.8°C
6 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.2°C18.9°C
0 BF 48%
Δήμος Αθηναίων / Παραμένουν για ακόμη 4 μήνες οι 360 συμβασιούχοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Αθηναίων / Παραμένουν για ακόμη 4 μήνες οι 360 συμβασιούχοι

Συμβασιούχοι Δημος Αθηναίων
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Επαναπροκηρύσσει την Τέταρτη τον διαγωνισμό για την επέκταση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για 360 υπαλλήλους ο Δήμος Αθηναίων μετά το ομόθυμο αίτημα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων και έτσι πρόκειται να δοθεί το "πράσινο" φως με σκοπό την επέκταση των συμβάσεων των 360, καθώς αυτές λήγουν στις 10 Ιανουαρίου.

Η επέκταση αφορά ακόμη 4 μήνες. Οι προσλήψεις αφορούν το προσωπικό, που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν την ενίσχυση της μοριοδότησης της εργασιακής εμπειρίας, προκειμένου να έχουν προβάδισμα στην επέκταση της σύμβασής τους.  
 
Για το ζήτημα τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ζήτησε από την δημοτική αρχή Μπακογιάννη «να διεκδικήσει από το αρμόδιο Υπουργείο λύση που να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών με παραμονή των συμβασιούχων στις θέσεις τους, είτε με επέκταση των συμβάσεών τους είτε με πρόβλεψη ειδικής μοριοδότησης σε περίπτωση νέας προκήρυξης.

«Πρόκειται για εργαζόμενους που ουσιαστικά καλύπτουν πάγιες ανάγκες και των οποίων η συνεισφορά έχει αποδειχτεί κρίσιμη για την αντιμετώπιση των αναγκών της πανδημίας», εξήγησε ο Ν. Ηλιόπουλος.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL