Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Κορωνοϊός Τεστ / Διπλασιάζεται η τιμή για τα rapid, 50% πάνω για τον μοριακό έλεγχο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός Τεστ / Διπλασιάζεται η τιμή για τα rapid, 50% πάνω για τον μοριακό έλεγχο

Τεστ κορωνοϊού
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Διπλάσια από την πολυδιαφημισμένη απόφαση διατίμησης θα είναι η τελική τιμή για τα rapid tests και κατά 50% αυξημένη για τα τεστ μοριακού ελέγχου. Το ανακοίνωσε και επισήμως ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Υποκύπτοντας στην πίεση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που σε ρόλο συνηγόρου των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων είχε σπεύσει να κάνει λόγο «για σοβαρές υγειονομικές παρενέργειες» εξαιτίας των χαμηλών τιμών, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε, μιλώντας στο Open TV, ότι ύστερα από διαβούλευση με τον ΠΙΣ καθορίστηκε το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών, που θα συμπεριληφθεί στην τελική τιμή. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή θα διαμορφωθεί για τα rapid tests στα 20 ευρώ (10 ευρώ το τεστ και 10 ευρώ οι ιατρικές υπηρεσίες) και 60 ευρώ για τα τεστ μοριακού ελέγχου – PCR (40 ευρώ για το τεστ + 20 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες).

Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μπει πλαφόν στην τιμή των τεστ ήρθε ύστερα από οκτώ μήνες απίστευτης αισχροκέρδειας – με ιδιωτικά κέντρα να χρεώνουν τα τεστ PCR ακόμη και 250 ευρώ στη διάρκεια του πρώτου lockdown – αλλά και ανυπαρξίας ελέγχου. Σημειώνεται ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ζητεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση των τεστ από τους γιατρούς με συγκεκριμένα κλινικά και επιδημιολογικά κριτήρια, καθώς και αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ με μηδενική συμμετοχή του πολίτη.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL