Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.7°C20.1°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.3°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
14.4°C18.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
2 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.6°C14.6°C
1 BF 95%
Μητσοτάκης / Ιδρύεται αστυνομία πανεπιστημίων, εγκαθίσταται σύστημα παρακολούθησης στις σχολές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητσοτάκης / Ιδρύεται αστυνομία πανεπιστημίων, εγκαθίσταται σύστημα παρακολούθησης στις σχολές

(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Η καταδικαστέα από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων επίθεση αγνώστων στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ φαίνεται ότι ήταν ό,τι περίμενε η κυβέρνηση προκειμένου να αυστηροποιήσει τη φύλαξη χώρων πανεπιστημίων και να γυρίσει την κοινωνία και την πανεπιστημιακή κοινότητα πολλά χρόνια πίσω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας επανέφερε, δε, την θεωρία των δύο άκρων.

«Μετα την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, αυτού που αυτή τη φορά φορά αριστερό προσωπείο. Και ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ προσέθεσε πως «αυτός ο ιδιότυπος φασισμός, γιατί περί φασισμού πρόκειται άσχετα αν φορά άλλον ιδεολογικό μανδύα, θα τελειώσει. Και καθώς η Ελλάδα θα μπει στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν θα φοβηθεί αυτούς τους εκφραστές του παρακράτους και θα αναμετρηθεί μαζί τους και τελικά θα τους νικήσει».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τρεις πρωτοβουλίες:

  1. Την ίδρυση ενός σώματος, προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. «Ένα σώμα το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές, το οποίο θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ και όταν απαιτείται θα ζητά τη συνδρομή της Αστυνομίας» σημείωσε.
  2. «Πρέπει να συζητήσουμε είναι πώς θα αναβαθμίσουμε συνολικά τα μέτρα ασφάλειας που διαθέτουν τα Πανεπιστήμια σε όλα τα επίπεδα. Ποια μέτρα δουλεύουν ποια δεν δουλεύουν. Τον έλεγχο της εισόδου και της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, μέχρι το φωτισμό, τις περιφράξεις, τη χρήση τεχνικών μέσων όπως κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των χώρων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  3. Αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας. «Εννοείται ότι μέχρι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές θα πρέπει να ενεργοποιηθούν διατάξεις που ήδη ισχύουν, όμως συναντούν τον δισταγμό ή μερικές φορές και τον φόβο εκείνων που οφείλουν να τις θέσουν σε κίνηση» ανέφερε. 

Ν. Φίλης: Ο Μητσοτάκης γυρνάει το ρολόι της ιστορίας στο διχασμό

«Την πρόσφατη αθλιότητα των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών με τη διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου αξιοποιεί η κυβέρνηση για να φωνάξει πιο δυνατά "νόμος και τάξη" στα πανεπιστήμια! Ψευδώς, βέβαια! Είχε καταργήσει πριν 15 μήνες το άσυλο ακριβώς με την ίδια επιχειρηματολογία, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι σε λίγες βδομάδες "θα έβγαζε τις κουκούλες" των παραβατών» τονίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλος.

«Ακόμα χειρότερα, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι "μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους και του ιδιότυπου φασισμού, που αυτή τη φορά φοράει αριστερό προσωπείο".

Πρόκειται για αθλιότητα! Μιλάει για «προσωπείο», για να επιτεθεί στην Αριστερά. Μέσα από την ύπουλη προπαγάνδα, ακροδεξιάς κοπής, για τους «δύο φασισμούς», ουσιαστικά επιχειρεί να αθωώσει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή, συμψηφίζοντας τη δράση της με τις ενέργειες αυτόκλητων "τιμωρών". Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί η κυβέρνηση, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού από ό,τι φαίνεται, διέλυσε την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Αν κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν πίσω στην εποχή του εμφυλίου πολέμου, επιτιθέμενοι με βαναυσότητα στην ιστορική μνήμη και τη δημοκρατική συνείδηση του λαού μας, θα πάρουν την απάντησή τους όχι μόνο από την Αριστερά, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας, από κάθε ορθολογικά σκεπτόμενο δημοκράτη πολίτη.

Ο πρωθυπουργός γυρνάει το ρολόι της ιστορίας στο διχασμό για να παραπλανήσει την κοινωνία, να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την οικονομική και υγειονομική διαχείριση της πανδημίας. Η "νέα Νέα Δημοκρατία" φαίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρά ως παράταξη του παρελθόντος και του εμφύλιου διχασμού» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωινός «λαγός» ο Άδωνις 

Υπενθυμίζεται πως ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε περί ανάγκης αντιμετώπισης της «κόκκινης Χρυσής Αυγής».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός προσωπικά και η κυβέρνηση στο σύνολό της είμαστε απολύτως αποφασισμένοι, όπως ξεμπερδέψαμε με τη Χρυσή Αυγή, έτσι να ξεμπερδέψουμε και με την κόκκινη Χρυσή Αυγή. Γιατί όλοι αυτοί δεν είναι παρά εγκληματικές συμμορίες. Το νομικό μας οπλοστάσιο θα πρέπει να γίνει ισχυρότερο ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι διαπράττουν αυτά τα αδικήματα να μην αφήνονται ελεύθεροι με τόσο μεγάλη ευκολία. Έχει έρθει η ώρα να τελειώσει η βία της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα και θα τελειώσει επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη».

https://youtu.be/tlZg1XP6vaA?t=237

Φίλης: Με το «άκρο» της Χρυσής Αυγής δεν ασχολείται ο Χρυσοχοϊδης

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, υπογράμμισε πως «αν ονειρεύονται οι Γεωργιάδηδες, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι εκπροσωπούν και τον πρωθυπουργό, νέους εμφυλίους, ας ξέρουν ότι θα βρουν απέναντι όχι μόνο την Αριστερά, αλλά ολόκληρη τη λογική κοινωνία».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2453437168292566&id=100008789206186

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL