Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Δίκη Χρυσής Αυγής / Οδηγήθηκαν στη φυλακή οι ναζί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Χρυσής Αυγής / Οδηγήθηκαν στη φυλακή οι ναζί

Νίκος Μιχαλολιάκος
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι χρυσαυγίτες που καταδικάστηκαν για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, με εξαίρεση τον Γιάννη Λαγό που οχυρωμένος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία κρύβεται στις Βρυξέλλες και τον Χρήστο Παππά που εξαφανίστηκε, εκθέτοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πλειονότητα των καταδικασθέντων και δη τα διευθυντικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεταφέρθηκαν στις φυλακές Δομοκού, σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά που προορίζονταν για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού και ήταν απομονωμένα από τους υπόλοιπους χώρους. 

Ηλίας Κασιδιάρης
Ο Ηλίας Κασιδιάρης (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στο πρώτο βαν που έφυγε από την ΓΑΔΑ ήταν ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι οδηγήθηκαν στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το δεύτερο βαν μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Οι άλλοι μεταφέρθηκαν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ειδικότερα στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγήθηκαν Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Ματθαιόπουλος και ο Γιάννης Άγγος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε από τους άνδρες οδηγήθηκαν στις φυλακές Τρικάλων.

Γιώργος Γερμενής
Ο Γιώργος Γερμενής (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Μένει να δούμε αν θα πρόκειται για ανάλογα κελιά-σουίτες στα οποία είχαν φυλακιστεί το 2013 οι χρυσαυγίτες.

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL