Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Γηροκομείο Αθηνών / Έρχονται βαριές καταδίκες για την έκπτωτη διοίκηση Μπούμπα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γηροκομείο Αθηνών / Έρχονται βαριές καταδίκες για την έκπτωτη διοίκηση Μπούμπα

Το Γηροκομείο Αθηνών
Το Γηροκομείο Αθηνών (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Βαριές καταδίκες έρχονται για την έκπτωτη διοίκηση Μπούμπα μετά την πρόταση της Εισαγγελέως του Β' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναφορικά με την επί χρόνια κατασπατάληση των πόρων του Γηροκομείου Αθηνών, το οποίο οδηγήθηκε σε μαρασμό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου. «Η καταδίκη της έκπτωτης διοίκησης Μπούμπα αφετηρία για την επαναφορά του Γηροκομείου Αθηνών στην ομαλότητα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη».  

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Εισαγγελέως είναι για τον έκπτωτο πρόεδρο της Δ.Σ. Ελεήμονος Εταιρείας, αρχιμανδρίτη Νικόλαο Μπούμπας πως είναι ένοχος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση, κατ’ εξακολούθηση  και σε βαθμό κακουργήματος ως διαχειριστής των περιουσιών των κληροδοτημάτων.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ελεήμονος Εταιρείας Αντώνιος Διονυσόπουλος κρίνεται, σύμφωνα με την ίδια πρόταση, ένοχος για απιστία λόγω παραλείψεων σε βαθμό κακουργήματος, ένοχος  για συνέργεια με τον Π. Μπούμπα σε υπεξαίρεση των περιουσιών των κληροδοτημάτων, κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Τέλος, το μέλος του Δ.Σ. της Ελεήμονος Εταιρείας, Εμμανουήλ Γρινιεζάκης, κρίνεται, σύμφωνα με την ίδια πρόταση, ένοχος για συνέργεια σε πράξη απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, ένοχος για συνέργεια με τον Π. Μπούμπα στην  υπεξαίρεση των περιουσιών των κληροδοτημάτων κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Υπενθυμίζουμε ότι επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη και με την στήριξη της Ανοιχτής Πόλης η διοίκηση Μπούμπα κηρύχθηκε έκπτωτη και ακολούθησε ένας μαραθώνιος, προκειμένου η υπόθεση να παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη, όπου και εκδικάστηκε.  

«Η εισαγγελική πρόταση καταδίκης της έκπτωτης διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών αποτελεί μια δικαίωση για όσους εδώ και χρόνια αγωνίζονται για την επαναφορά του ιστορικού ιδρύματος στην ομαλότητα», τόνισε με ανακοίνωσή της  «Ανοιχτή Πόλη», υπενθυμίζοντας ότι από την αρχή στήριξε  αυτόν τον αγώνα με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των ευαισθητοποιημένων πολιτών, συγκεντρώνοντας είδη πρώτη ανάγκης σε στιγμές δύσκολες για το Ίδρυμα, αλλά και με συγκεκριμένους ανθρώπους που ανέλαβαν δύσκολες ευθύνες σε αυτήν την υπόθεσ稻.
 
«Η δικαστική εξέλιξη δεν αφήνει άλλα περιθώρια αδράνειας στη Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη», τονίζει η «Ανοιχτή Πόλη» και προσθέτει: «Η καταδίκη της διοίκησης Μπούμπα πρέπει να σημάνει την απεμπλοκή των διαδικασιών που θα οδηγήσουν επιτέλους στην εκλογή αιρετής διοίκησης για το Ίδρυμα και στην τελική αποκατάσταση της αξιοπιστίας του».

«Η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων του Δήμου Αθηναίων πρέπει να ενισχυθεί με ουσιαστικές αρμοδιότητες και να στηριχτεί το έργο της. Το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την εποπτεία και θα αποκλείουν την επανάληψη ανάλογων φαινομένων», προτείνει η «Ανοιχτή Πόλη».
 
«Το Γηροκομείο Αθηνών μπορεί να προσφέρει και πάλι σημαντικό κοινωνικό έργο και ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, ως εποπτεύουσα αρχή του ιδρύματος. Η Ανοιχτή Πόλη θα συνδράμει κάθε προσπάθεια που θα γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL