Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.9°C24.7°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.6°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C22.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.0°C23.8°C
1 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.9°C
0 BF 56%
Χρυσή Αυγή / Στην τελική ευθεία για τις συλλήψεις, άρχισαν να παραδίνονται καταδικασθέντες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή / Στην τελική ευθεία για τις συλλήψεις, άρχισαν να παραδίνονται καταδικασθέντες

ΓΑΔΑ
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία για τον καθορισμό ποινών στους ενόχους ναζί της Χρυσής Αυγής, η αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να προχωρήσει σε συλλήψεις στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, ακόμα και απόψε το βράδυ

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη καταστρωθεί σχέδιο ώστε να υπάρχει «στενός κλοιός» στους καταδικασθέντες και να μην υπάρξει ενδεχόμενο να διαφύγει κα΄ποιος από αυτούς. 

Σύμφωνα με τη διαδικασία μόλις το δικαστήριο καθορίσει τις ποινές των καταδικασθέντων ναζί, η έδρα έχει το δικαίωμα να ζητήσει να προσαχθούν ενώπιόν του οι απόντες καταδικασθέντες. Να σημειωθεί ότι οι χρυσαυγίτες επέλεξαν κατά τα πεντέμισι χρόνια εκδίκασης της δίκης να εμφανιστούν ελάχιστες φορές στο δικαστήριο, κι αυτές κυρίως για να καταθέσουν ως κατηγορούμενοι.

Παραδόθηκαν αλλά δεν συνελήφθησαν

Δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, προσήλθαν σήμερα στο αστυνομικό τμήμα του Περάματος, προκειμένου όπως δήλωσαν να παραδοθούν, γιατί «άκουσαν ότι κρίθηκαν ένοχοι» στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι ο ένας έχει εμπλοκή και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ωστόσο ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Περάματος, τους είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η σύλληψή τους, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές.

Αναστάτωση στο σπίτι Μιχαλολιάκου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η οικία της οικογένειας του «φύρερ» της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στην περιοχή της Πεύκης, καθώς ο ίδιος καταδικάσθηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αξιόποινη πράξη που επιφέρει φυλάκιση.

Στο σπίτι βρίσκονται από εχτές τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του επίσης καταδικασθείσα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ελένη Ζαρούλια. Παρούσα στο σπίτ και η κόρη τους, Ουρανία.

Έξω από την πολυκατοικία βρίσκονται βαν τηλεοπτικών σταθμών, ενώ η Ουρανία Μιχαλολιάκου προχώρησε χτες σε φραστική επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και τεχνικών, απαιτώντας να αποχωρήσουν.

Σήμερα έκαναν την εμφάνισή τους διάφοροι συμπαθούντες τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ζητώντας από τον καταδικασμένο «φύρερ» να «κάνει κουράγιο» και «να μην υποχωρήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL