Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Κοζάνη / Ακροδεξιό κήρυγμα μητροπολίτη παρουσία «γαλάζιων» βουλευτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοζάνη / Ακροδεξιό κήρυγμα μητροπολίτη παρουσία «γαλάζιων» βουλευτών

(Ι.Μ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ/YOUTUBE)

Πολεμικές ιαχές και ακροδεξιό άρωμα είχε το κήρυγμα του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, το οποίο έγινε υπό την παρουσία βουλευτών της ΝΔ.

«Ζήτω το Έθνος-Ζήτω η Ελλάδα μας- Ζήτω οι Eνοπλες Δυνάμεις μας- Ζήτω η Χωροφυλακή- Οι γιατροί μας» κραύγαζε και εγκαλούσε τους πιστούς που δε φώναζαν με ζήλο.

Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στους γιατρούς για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό με τη Θεία Κοινωνία: «Βλασφημούμε τον Κύριό μας και Θεό μας, το Σώμα και το Αίμα Του, μέχρι σήμερα, ότι δήθεν από εκεί θα μεταδοθεί ο κορωνοϊός» είπε ο μητροπολίτης Παύλος.

«Αγαπάμε την Ευρώπη, αλλά εμείς φτιάξαμε την Ευρώπη. Όταν είπα κάποτε, από αυτή τη θέση, πως, όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες και τραγωδίες και τόσα άλλα, εκείνοι ήταν επάνω στα δέντρα και στις χοιροκαλύβες, κάποιος δημοσιογράφος πήρε και έκανε ολόκληρο πρωτοσέλιδο ότι είμαι ρατσιστής, σωβινιστής και εθνικιστής. Αν έτσι ονομάζεται η αγάπη για την πατρίδα, η θυσία και το αίμα για την πατρίδα, τότε ναι, ας με χαρακτηρίζουν όπως θέλουν» ανέφερε κλιμακώνοντας το εθνικιστικό του κρεσέντο.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, μεταξύ των παρισταμένων ήταν οι βουλευτές Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Στάθης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Αμανατίδης (με τον πρώτο να φαίνεται να φωνάζει τα «Ζήτω»), ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας και εκπρόσωποι της τοπικής στρατιωτικής ηγεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL