Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.0°C23.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C22.8°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.9°C20.0°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.0°C23.9°C
1 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
17.0°C17.0°C
2 BF 72%
Γερμανία / Προς σκληρότερο lockdown «εδώ και τώρα» - κατακόρυφη άνοδος του δείκτη θετικότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γερμανία / Προς σκληρότερο lockdown «εδώ και τώρα» - κατακόρυφη άνοδος του δείκτη θετικότητας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Η Deutsche Welle στην ελληνόφωνη σελίδα της αναφέρεται εκτενώς στην έκκληση του Γερμανού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, που «κάλεσε τα 16 ομόσπονδα κρατίδια να θέσουν άμεσα σε ισχύ αυστηρότερους περιορισμούς και να μην περιμένουν ως ότου ψηφιστούν από τη βουλή οι αλλαγές του νόμου για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων. "Κάθε ημέρα μετρά", τόνισε το πρωί σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας: αν σήμερα νοσηλεύονται 5.000 ασθενείς στις εντατικές των νοσοκομείων, τέλος του μήνα θα είναι 6.000. "Ήδη διαβλέπουμε πως χωρίς την αναχαίτιση αυτής της εξέλιξης το σύστημα υγείας θα φτάσει στα όρια της αντοχής του", επισήμανε ο κ. Σπαν. Όπως ενδεικτικά δήλωσε, τεστ και εμβολιασμοί δεν αρκούν πλέον. Αναφερόμενος στη συζήτηση για τη νομιμότητα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που προβλέπεται στις νομοθετικές αλλαγές, δήλωσε σίγουρος ότι πιθανές προσφυγές στο συνταγματικό δικαστήριο δεν θα έχουν επιτυχία. Η συζήτηση για την αλλαγή του νόμου ξεκινά την Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Την αναγκαιότητα της άμεσης αυστηροποίησης του lockdown τόνισε στην ίδια συνέντευξη τύπου και ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του κρατικού επιδημιολογικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. «Η κατάσταση στα νοσοκομεία κλιμακώνεται εν μέρει δραματικά», δήλωσε. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι επαφές. Τα νέα κρούσματα αφορούν, σύμφωνα με τον κ. Βίλερ, προπαντός τις ηλικίες 15 με 49 ετών. Το δε ποσοστό του ακόμη πιο μεταδοτικού από το αρχικό βρετανικού στελέχους του κορωνοϊού στις λοιμώξεις κυμαίνεται στο 90%. Είναι βέβαια θετικό ότι στο μεταξύ το 17% των πολιτών έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον μια φορά. Γεγονός είναι όμως ότι «η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί». Πάρα πολλοί θα πρέπει να περιμένουν για μήνες ακόμη έως ότου εμβολιαστούν, επισήμανε ο κ. Βίλερ.

Το Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε σήμερα 29.426 νέα κρούσματα εντός 24 ωρών, δηλαδή 9.019 περισσότερα απ' ότι την προηγούμενη Πέμπτη. Ο δε δείκτης θετικότητας είναι σήμερα στα 160,1 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός μιας εβδομάδας, χθες κυμαίνονταν στο 153,2.  Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν πεθάνει 293 άνθρωποι σε σχέση με τον κορωνοϊό. Ο συνολικός αριθμός αυτών των θανάτων από τότε που ξέσπασε η πανδημία ανήλθε στους 79.381. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί στη Γερμανία θετικά με κορωνοϊού 3,07 εκ. άνθρωποι», καταλήγει το θέμα της DW.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε την δραματική επιδείνωση της αναλογίας των συνολικών τεστ προς τα θετικά, στο γράφημα του OurWorldInData. Είναι εμφανές ότι η πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του βρετανικού στελέχους που έχει κυριαρχήσει στη χώρα, φέρνει το ίδιο αρνητικά αποτελέσματα παρά την έναρξη και υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού.

ΓΡΑΦΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ OWID 15042021
Owid

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL