Οι "Financial Times", η πιο γνωστή οικονομική εφημερίδα του κόσμου, που διαβάζουν οι ηγέτες και οι άνθρωποι που λαμβάνουν αποφάσεις σε όλο τον πλανήτη, για πολλούς η αδιαφιλονίκητη "βίβλος" του επιχειρηματικού κόσμου, άλλαξε κι αυτή χέρια χτες-όπως τόσες άλλες επιχειρήσεις. Πουλήθηκε από την εκδότρια εταιρεία, τον οίκο Pearson, στον ιαπωνικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Nikkei έναντι τιμήματος 844 εκατ. λιρών, ήτοι 1,2 δισ. ευρώ!
Στη σχετική συμφωνία δεν συμπεριλήφθηκε ωστόσο το 50% του μετοχικού κεφαλαίου του περιοδικού "The Economist" ούτε τα κεντρικά γραφεία της σύνταξης εφημερίδας που βρίσκονται στο Λονδίνο, στις όχθες του Τάμεση.
Αναγνωρίσιμη αυτόματα από το σομόν χρώμα των σελίδων της, η εφημερίδα θεωρείται το κυριότερο έντυπο αναφοράς διεθνώς σε ό,τι αφορά την οικονομική και χρηματοοικονομική πληροφόρηση, παρ' ότι τα άρθρα γνώμης της, που συνήθως χαρακτηρίζονται φιλελεύθερων αποχρώσεων, δεν βρίσκουν τους πάντες σύμφωνους.