Αυτό το σαββατοκύριακο δεν θα διεξαχθούν αγώνες για την Μπάσκετ Λιγκ με εξαίρεση τον εξ αναβολής αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού. Η αναμέτρηση δεν είχε γίνει στις 17 Νοεμβρίου μετά από αίτημα της αστυνομίας, λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, και θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή στις 5.00 μ.μ. στο "παλατάκι" της Πυλαίας.
Ο ΠΑΟΚ με φετινό σκορ 7 νίκες - 2 ήττες (εκκρεμεί και ο αγώνας του με τον Άρη στο "Αλεξάνδρειο") θέλει να κάνει μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, που θα τον κάνει -τουλάχιστον- φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κανονική περίοδο. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για άλλη ήττα, μετά απ' αυτήν από τον Ολυμπιακό, αν θέλει να έχει πλεονέκτημα έδρας στα "πλέι οφ". Οι "πράσινοι", με βάση την εικόνα τους στο ματς της Ευρωλίγκα με τη Μακάμπι, είναι το φαβορί για την αναμέτρηση.
Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς ήταν στις 3 Ιανουαρίου 1993, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο "Δικέφαλος" καθοδηγούμενος από το δίδυμο των Πρέλεβιτς και Κόρφα (28 και 16 πόντοι αντίστοιχα) επικράτησε με 78-72. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει 11 συνεχόμενες νίκες στους πρώτους αγώνες της χρονιάς.