Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Στη Χ.Α. παίζουν καθυστερήσεις και στη Ν.Δ. παίζουν με τη φωτιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Χ.Α. παίζουν καθυστερήσεις και στη Ν.Δ. παίζουν με τη φωτιά

"Το δικαστήριο διακόπτει γιατί οι δικηγόροι υπεράσπισης δεν έφεραν μάρτυρες, αν και ειδοποιήθηκαν προς τούτο". Με αυτά τα λόγια, που η ίδια η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε να καταχωρηθούν στα πρακτικά, ολοκληρώθηκε η χθεσινή δικάσιμος και ουσιαστικά "χάθηκε" άλλη μια ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς, οι δικηγόροι των κατηγορούμενων Λαγού και Ματθαιόπουλου, "αν και ειδοποιημένοι από τον γραμματέα της έδρας, αρνήθηκαν να φέρουν μάρτυρες, χωρίς καν να υποστηρίξουν την ύπαρξη οποιουδήποτε κωλύματος".

Κάπως έτσι κυλούν εσχάτως οι μέρες στη δίκη της Χ.Α. αφού βασική επιδίωξη των κατηγορουμένων είναι το χάσιμο χρόνου και η κωλυσιεργία, γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η τακτική της υπεράσπισης που επί μήνες τώρα υποχρέωνε το δικαστήριο να διαβάζει χιλιάδες σελίδων με το "κοινοβουλευτικό" έργο της οργάνωσης, με τρανό παράδειγμα την περίπτωση του Λαγού, που ζήτησε από το δικαστήριο την ανάγνωση 2.000 βουλευτικών ερωτήσεων.

Αφού λοιπόν εξάντλησαν το κοινοβουλευτικό τους έργο, τώρα πέρασαν σε μια νέα τακτική καθυστερήσεων φέρνοντας στο δικαστήριο τους μάρτυρες με το σταγονόμετρο και υποχρεώνοντας την έδρα να διακόπτει τις συνεδριάσεις με το καλημέρα παρότι οι περισσότεροι μάρτυρες υπεράσπισης είναι μέχρις στιγμής επιστημονικοί συνεργάτες ή μετακλητοί υπάλληλοι στη Βουλή, οπότε και δεν μπορούν -όπως ορθώς επισημαίνει το JailGoldenDawn- να επικαλεστούν καν κώλυμα λόγω επαγγελματικής ασχολίας.

Και ενώ η Χ.Α., για λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει, εξαντλώντας όλα τα όρια της νομιμότητας παίζει εδώ και καιρό αυτό το ύποπτο παιχνίδι των καθυστερήσεων, κάποιοι επικίνδυνα αφελείς, που παρά το πολιτικό τους έλλειμμα εσχάτως βρέθηκαν να διαχειρίζονται τα επικοινωνιακά τής Ν.Δ., επιχειρούν με ανιστόρητες διαρροές και ανακοινώσεις να χρεώσουν τις όποιες καθυστερήσεις στην διεξαγωγή της δίκης στην κυβέρνηση, με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που υποκριτικά χρησιμοποιούν και οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι, που δεν διστάζουν να μιλούν για "δίκη - καρικατούρα".

Είναι, όμως, τέτοιο το άγχος τους εκεί στην Πειραιώς να αποτινάξουν με κάθε τρόπο την ακροδεξιά ρετσινιά που κουβαλούν όχι μόνο λόγω του αντιπροέδρου τους αλλά και για τη στάση τους στο "Μακεδονικό" που παίζουν με τη Χ.Α. και τη δίκη της αδιαφορώντας για τον ποιον βλάπτουν και ποιόν πραγματικά ωφελούν. Δεν φτάνει που το κάνουν με άκομψο πλέον τρόπο, παίζουν πια και με τη φωτιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL