Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Διερεύνηση και για ποινικά αδικήματα στο ΟΑΚΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Διερεύνηση και για ποινικά αδικήματα στο ΟΑΚΑ

Οι διαιτητές της αναμέτρησης καθυστέρησαν πάνω από 20' για να επιστρλεψουν στον αγωνιστικό χώρο στο ημίχρονο...

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη, με την επίθεση στον Πορτογάλο βοηθό διαιτητή της αναμέτρησης. Τα περιστατικά έχουν καταγραφεί τόσο στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές, όσο στην έκθεση του παρατηρητή της ΕΠΟ, Συμεών Τσολακίδη, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας της.

Ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διερεύνηση διάπραξης τυχόν ποινικών αδικημάτων. Με εντολή του μάλιστα, την έρευνα θα αναλάβει το τμήμα αθλητικής βίας.

Στο φύλλο αγώνα λοιπόν, σημειώνονται τα εξής:

"Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και καθώς πηγαίναμε στα αποδυτήρια, μας πλησίασαν αρκετοί άνθρωποι από τη γηπεδούχο ομάδα, φωνάζοντας, σπρώχνοντας και τραβώντας μας γιατί ήθελαν να μάθουν τον λόγο που δώσαμε πέναλτι. 'Κανένα πέναλτι', 'Γιατί πέναλτι;', 'Γ@@@ε όλοι', 'Είμαι ο πρόεδρος της ΑΕΚ', μας έλεγαν. Στο μεταξύ, ένας από αυτούς, ένας μεγάλος σε ηλικία άνδρας με άσπρα μαλλιά, φώναζε 'Κανένα πέναλτι, εγώ είμαι το αφεντικό, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι'. Πήγε στον πρώτο βοηθό, έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα και του είπε 'Άντε γ@@@, κανένα πέναλτι'".

Στην έκθεσή του ο παρατηρητής Συμεών Τσολακίδης αναφέρει τρία περιστατικά:

1. Όπως του είπαν οι διαιτητές στο ημίχρονο μη διαπιστευμένοι φίλαθλοι της ΑΕΚ επιτέθηκαν φραστικά στους διαιτητές. Ένας εξ αυτών πλησίασε τον πρώτο βοηθό διαιτητή, του είπε "I'm the boss", του έπιασε τα γεννητικά όργανα και τα πίεσε!

2. Όπως του είπε ο αστυνομικός διευθυντής κ. Αλεξανδρόπουλος, κάποιοι αστυνομικοί είδαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη να χαστουκίζει τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρο Καρυπίδη.

3. Ο γυμναστής του Άρη Λάζαρος Βαρδάκης έπεσε στο έδαφος γιατί τον απώθησε φίλαθλος της ΑΕΚ που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Αν οι παραπάνω κατηγορίες επιβεβαιωθούν η ΑΕΚ κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας της από 2 έως 4 αγωνιστικές, ποινή που θα εκτίσει στα πλέι οφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL