Το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα πρότεινε στη βουλή την υιοθέτηση ενός «κορωνο-φόρου» , ένα είδος Covid-19 Tax, που προσφέρει μια δικαιότερη αντιμετώπιση της κρίσης.
«Οι πολίτες με εισοδήματα άνω των 80 χιλιάδων θα πρέπει να καταβάλουν μια εισφορά αλληλεγγύης», τόνισε οι επικεφαλείς του Δημοκρατικού Κόμματος στη βουλή Ντελρίο και στη γερουσία Μαλίλι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος η εισφορά αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα διασφάλισε 1,3 δισ. ευρώ.
Η «Ζωντανή Ιταλία» του Ρέντσι και το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Ντι Μάιο απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση, ενώ τα κόμματα της δεξιάς και της ακροδεξιάς ξεσηκώθηκαν και μόνο στο άκουσμα της επιβολής νέου φόρου και κυρίως στους έχοντες κατέχοντες.