Βοήθεια σε τρομοκράτες κατηγόρησε τη Γερμανία ότι προσφέρει, ο Ταγίπ Ερντογάν καθώς δεν έχει δώσει απαντήσεις για κανέναν από τους χιλιάδες φακέλους που έχει αποστείλει η τουρκική κυβέρνηση στις γερμανικές αρχές και δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της Άγκυρας για την έκδοση υπόπτων που βρίσκονται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών.
«Η Γερμανία υποθάλπει εγκληματίες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην επαρχία της Ριζούντας στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωση που πιθανόν να πυροδοτήσει νέα ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
«Δώσαμε στην Άνγκελα Μέρκελ 4.500 φακέλους, ωστόσο δεν έχουμε λάβει απάντηση ούτε για έναν από αυτούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
«Όταν έχουμε στα χέρια μας έναν τρομοκράτη, εκείνοι μπορούν να μας ζητούν να τον εκδώσουμε. Εσείς δεν στέλνετε όσους έχετε σε εμάς, αλλά μας ζητάτε τους δικούς σας. Επομένως εσείς έχετε νομικό σύστημα, αλλά εμείς στην Τουρκία όχι;» πρόσθεσε ο Τ.Ερντογάν.
Πηγή: ΑΜΠΕ