Live τώρα    
Τ. Αλεξιάδης: Αν δεν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα αρνητικά μέτρα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Αλεξιάδης: Αν δεν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα αρνητικά μέτρα (Video)

Διευκρίνισε ότι «είμαστε σε μία φάση διαπραγμάτευσης» υπογραμμίζοντας ότι «αν έκλεινε η αξιολόγηση, όπως το ζητούσαν θα είχαμε προβλήματα. Κλείσαμε την αξιολόγηση με μέτρα που για πρώτη φορά έχουν μηδενικό δημοσιονομικό κόστος είπε διευκρινίζοντας ότι «αν δεν υπάρξει δέσμευση για το χρέος δεν θα εφαρμόσουμε τα αρνητικά μέτρα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν επιζητά αυτή τη στιγμή «ρύθμιση του χρέους, αλλά να υπάρξει δέσμευση για το τι θα γίνει τον Αύγουστο του 2018. Έχουμε θέσει ένα πλαίσιο από το 2015 και αυτό έχει στόχο να βγούμε στις αγορές και να σταματήσει η επιτροπεία».

Ο κ. Αλεξιάδης ρώτησε ποια είναι θέση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό. «Θεωρούν ότι η ευθύνη για τις εξελίξεις είναι στην πλευρά των σκληρών Ευρωπαίων, όπως λένε τόσοι πολιτικοί και ΜΜΕ στην Ευρώπη;»

Υπενθύμισε ότι την επόμενη μέρα από το Eurogroup «ασκήθηκε σκληρή κριτική στον Σόιμπλε από ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, εχθρικά προς το ΣΥΡΙΖΑ, θεσμούς και πολιτικούς ακόμα και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είπε για οικονομία βουντού» κάτι που δεν έπραξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τέλος ο κ. Αλεξιάδης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την ποιότητα της κουβέντας καθώς και για την παραπληροφόρηση, με αιχμή όσα ακούστηκαν από τον κ. Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό με αφορμή το θέμα της τρομοκρατίας.

«Απαράδεκτα αυτά που ακούγονται. Εσείς φέρατε τη χώρα εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο» αντέτεινε ο κ. Αλεξιάδης, ενώ διαμαρτυρήθηκε έντονα για την ανισοκατανομή του τηλεοπτικού χρόνου της εκπομπής.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0