Ο πολυπράγμων και μόνιμα ανήσυχος Βέλγος πιανίστας, συνθέτης, μουσικολόγος, κόντρα - τενόρος, κιθαρίστας και πιανίστας Βιμ Μέρτενς, που έχει καταφέρει να αποκτήσει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό χάρη στη μουσική ποικιλία που διακρίνει την πλούσια δισκογραφία του, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την αρχαία Νικόπολη της Πρέβεζας την Κυριακή 24 Αυγούστου. Πρόκειται για μια μοναδική μουσική βραδιά στο πλαίσιο εκδηλώσεων αφιερωμένων στη συμπλήρωση 2.000 χρόνων από τον θάνατο του Οκταβιανού Αυγούστου. Τη συναυλία διοργανώνει η ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας σε συνεργασία με την Π.Ε. Πρέβεζας, τον Δήμο Πρέβεζας και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Preveza Jazz Festival.
Ο σπουδαίος διεθνής καλλιτέχνης και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μινιμαλιστικής σύνθεσης καθώς και των κινηματογραφικών και θεατρικών soundtracks, θα ερμηνεύσει στον μαγευτικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου τις περισσότερες από τις συνθέσεις που τον έχουν κάνει δημοφιλή ανά τον κόσμο.
Γεννημένος το 1953, ο Μέρτενς έχει δώσει συναυλίες σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, την Ιαπωνία και τη Ρωσία. Έχει να επιδείξει περισσότερες από 50 μουσικές κυκλοφορίες σε διάστημα 30 χρόνων και πολυάριθμες εμφανίσεις ανά τον κόσμο είτε σόλο με το πιάνο του, είτε με ορχήστρα δωματίου, είτε συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας. Η μοναδική του ικανότητα να εξελίσσει και να πειραματίζεται με την πολυπλοκότητα του ήχου έχει ως αποτέλεσμα πλήθος ιδιαίτερων ενορχηστρώσεων κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Η μουσική ποικιλία που διακρίνει την πλούσια δισκογραφία του έχει να επιδείξει από τη μουσική επένδυση της παράστασης "The Power of Theatrical Madness" (1984) του Γιαν Φαμπρ και της βραβευμένης ταινίας "Η κοιλιά του αρχιτέκτονα" (1987) του Πίτερ Γκρίναγουεϊ μέχρι το κλασσικό πια ορόσημο της μινιμαλιστικής σύνθεσης "Vergessen" (1982), καθώς και το δημοφιλέστατο "Un Respiro" (2005).