Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.2°C20.7°C
1 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.7°C18.8°C
1 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.7°C22.8°C
3 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
0 BF 82%
Εκλογές ΠΑΣΟΚ / 'Έκλεισαν οι κάλπες - Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκλογές ΠΑΣΟΚ / 'Έκλεισαν οι κάλπες - Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογές ΠΑΣΟΚ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Έκλεισαν οι κάλπες για τη ψηφοφορία για την εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με παράταση μίας ώρας να δίνεται νωρίτερα, ενώ μπόρεσε να ψηφίσει ο κόσμος και σε τμήματα που είχαν ουρές.

Μέχρι τις 19:50 η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τις 298.000, ξεπερνώντας το «φράγμα» των 270 χιλιάδων που είχε καταγραφεί το 2021, ενώ μέχρι τις 20:00 ψήφισαν πάνω από 300.000 και συγκεκριμένα 300.735.

Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος γύρος αναμένεται να διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου, εκτός φυσικά αν κάποιος από τους υποψηφίους μπορέσει να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.  Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 22:00.

Πρώτος ο Γερουλάνος στη Μεγάλη Βρετανία

Στην Μεγάλη Βρετανία δημιουργήθηκε μόνο ένα εκλογικό κέντρο σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Η κάλπη άνοιξε στις 10:22 τοπική ώρα και έκλεισε στις 5 το απόγευμα. Η εκλογική διαδικασία πήρε παράταση μιας ώρας καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κάποιοι ήρθαν αφότου έκλεισαν οι κάλπες και δεν τελικά δεν κατάφεραν να ψηφίσουν.

Συνολικά ψήφισαν 266 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ και από αυτούς έλαβαν κατά σειρά ψήφων: Γερουλάνος Παύλος 96, Διαμαντοπούλου Άννα 92, Ανδρουλάκης Νίκος 46, Δούκας Χάρης 24, Γιαννακοπούλου Νάντια 3, Κατρίνης Μιχάλης 3 , Άκυρα 2. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση τον Δεκέμβριο του 2021 στην Μεγάλη Βρετανία είχαν ψηφίσει 224 άτομα.

Τα μηνύματα ιστορικών στελεχών και υποψηφίων 

Μέχρι το μεσημέρι όλοι οι υποψήφιοι και υποψήφιες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχαν προσέλθει στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν, δίνοντας κατόπιν το δικό τους μήνυμα νίκης.

  • Στο Δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πριν δυόμισι χρόνια μου εμπιστευτήκατε τις τύχες του Κινήματος. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και για τις μάχες, που δώσαμε μαζί.

Σε μόλις δυόμισι χρόνια καταφέραμε να σπάσουμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ. Θα το κάνουμε πιο ισχυρό και θα πετύχουμε σημαντικές νίκες ξαναβάζοντας την παράταξή μας στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων. Μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε.

  • Προσερχόμενη στο εκλογικό κέντρο του Δήμου Περιστερίου η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε:

«Σήμερα μετά από τρεις μήνες μιας διαδικασίας διαλόγου να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για μια νέα δυναμική πορεία, μια νέα δυναμική αρχή προκειμένου η χώρα να έχει στις 14 του μήνα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι η επόμενη κυβέρνηση»

Ενώ πρόσθεσε: «Βλέπω πάρα πολύ κόσμο και γι’ αυτό πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία και θέλω να καλέσω όλες και όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν μαζικά, να σπάσουν τους μηχανισμούς, να γυρίσουν τη πλάτη στα συστήματα, προκειμένου να δώσουν μια ηχηρή απάντηση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη… Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ.

  • Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.

«Είναι πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για τη Δημοκρατία και την παράταξη […]. Οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη, η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο πρόεδρο, δύναμη στο ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

  • Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε επίσης και ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.

«Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα. Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν» δήλωσε.

  • Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και δήλωσε:

«Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες».

  • Ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ψήφισε στην πρωτεύουσα του νομού Ηλείας και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου. 

Στην δήλωση του αμέσως μετά μίλησε για την ανάγκη της δημιουργίας ενός ισχυρού ΠΑΣΟΚ και μιας μεγάλης και πάλι παράταξης ενώ εξέφρασε και την προσωπική του αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ψηφίζει στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ψήφισε Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την προσέλευσή του στην κάλπη δήλωσε:

«Για τη φυσιολογική λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και για την ασφαλή πορεία της χώρας, της οικονομίας, των θεσμών, της εξωτερικής πολιτικής μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο, πρέπει να υπερβούμε την ασυμμετρία του κομματικού συστήματος. Άρα χρειάζεται ένας άλλος πόλος, χρειάζεται μια άλλη πρόταση εξουσίας. Αυτό τον ρόλο οφείλει να τον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνία το γνωρίζει και είμαι βέβαιος ότι η παράταξη, έχοντας συνείδηση της Ιστορίας, θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση».

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει δηλώσεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ
(screenshot)

Ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου

Στην Πάτρα ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως σημείωσε: «Σήμερα χρειάζεται η συμμετοχική αντίληψη να διαπεράσει όλη την κοινωνία, να δώσουμε λόγο, αξιοπρέπεια, φωνή στον Έλληνα πολίτη. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα».

«Για αυτό σήμερα η μαζική συμμετοχή όχι μόνο κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει την προοπτική για μία παράταξη ενωμένη και ανοίγει δρόμους για μία μεγάλη πράσινη προοδευτική αλλαγή στη χώρα, μία Δημοκρατία όχι μόνο συμμετοχική, αλλά και ισότητας, αλληλεγγύης κοινωνικής δικαιοσύνης» συμπλήρωσε.

Ο Κώστας Σημίτης κάνει δηλώσεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ
(INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ψήφισε ο Κώστας Σημίτης

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Η ψηφοφορία είναι ένα βήμα το οποίο μας εξασφαλίζει μία συνέχεια όπου το ΠΑΣΟΚ θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο για την ελληνική εξέλιξη», δήλωσε αμέσως μετά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL