Live τώρα    
Έλληνες Εξωτερικού / Αυξάνονται κατά 7.000 - Στην κάλπη μία ημέρα νωρίτερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έλληνες Εξωτερικού / Αυξάνονται κατά 7.000 - Στην κάλπη μία ημέρα νωρίτερα

ΙΤΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ

Με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν και στις τελευταίες εκλογές της 21ης Μαΐου θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού που έχουν κατοχυρώσει αυτή τη δυνατότητα, στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου.

Η προσέλευσή τους στα εκλογικά τμήματα θα γίνει μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι για τους υπόλοιπους εγγεγραμμένους στην ελληνική επικράτεια, δηλαδή το Σάββατο 24 Ιουνίου αντί για την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Στην προηγούμενη διαδικασία είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν 22.857, στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Ακόμη 7.000 περίπου είχαν κάνει ετεροχρονισμένα την διαδικασία και θα περιληφθούν για τις επόμενες εκλογές, ανεβάζοντας το σύνολο σε περίπου 30.000.

Η αύξηση κατά 30% είναι πιθανό να οδηγήσει σε άνοιγμα νέων εκλογικών τμημάτων, καθώς απαιτούνται 40 εγγεγραμμένοι για την δημιουργία ενός τμήματος.

Με βάση τις προβλέψεις θα συμπεριληφθούν όσοι είχαν κάνει αίτηση που εγκρίθηκε ως τις στις 17 Μαΐου, με βάση το γεγονός ότι η προκήρυξη των εκλογών αναμένεται στις 29 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι όσοι Έλληνες του εξωτερικού που είχαν περιληφθεί στους αντίστοιχους καταλόγους επιθυμούν να ψηφίσουν σε ελληνικό έδαφος τον Ιούνιο, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία μέχρι αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0