Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Χαράλαμπος Αθανασίου / Απαράδεκτες δηλώσεις για παρακολούθηση μουσουλμάνων βουλευτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαράλαμπος Αθανασίου / Απαράδεκτες δηλώσεις για παρακολούθηση μουσουλμάνων βουλευτών

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου
(INTIME NEWS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τη στερεοτυπική άποψη ότι μουσουλμάνος Έλληνας είναι Τούρκος πράκτορας, αναπαρήγαγε εμμέσως ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει ακόμη και την παρακολούθηση βουλευτών, αν συντρέχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Το σοβαρό ατόπημα του β΄ αντιπροέδρου της Βουλής έγινε κατά την συνέντευξη του stonisi.gr, κατά την οποία τάχθηκε υπέρ της παρακολούθησης μελών του κοινοβουλίου, μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=saihoRWGxyg

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος, δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια» δήλωσε ανερυθρίαστα ο κ. Αθανασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια, ο ίδιος απαντώντας σχετικά με το αν μπορούν να παρακολουθούνται οι βουλευτές απάντησε: «Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως».

«Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας» πρόσθεσε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απαράδεκτες δηλώσεις του Χ. Αθανασίου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε μάλιστα την αποπομπή του αντιπροέδρου της Βουλής.

Το γεγονός ότι η στερεοτυπική αντίληψη για τους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό επιχείρημα για την συσπείρωση του δεξιού και ακροδεξιού ακροατηρίου της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται και από το ότι, την Τρίτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν βρέθηκε στριμωγμένος και χωρίς επιχειρήματα χρησιμοποίησε αντίστοιχο παράδειγμα, μιλώντας στον Ant1.

«Υπήρχαν στο παρελθόν κάποιοι βουλευτές εκεί από τη μειονότητα που ήταν γνωστό ότι ήταν πράκτορες των Τούρκων. Ένας πράκτορας των Τούρκων δεν θα παρακολουθείται αν είναι βουλευτής άρα λοιπόν η γενική απαγόρευση δεν υπάρχει στον νόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

(Δείτε μετά το 19:00) 

«Μισαλλόδοξη δήλωση που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού»

Για μισαλλόδοξη δήλωση «που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών» κάνει λόγο ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Ιλχάν Αχμέτ.

Αναλυτικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει: «Καταδικάζω απερίφραστα τη δημόσια τοποθέτηση -δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL