Μια διαπίστωση: το Ισραήλ έχει κατακτήσει το δικαίωμα να οργιάζει σε βάρος των Παλαιστινίων χωρίς να λογοδοτεί πουθενά και χωρίς να αντιμετωπίζει καμία κύρωση. Μόνο κάτι συμβουλές για αυτοσυγκράτηση.
Τον τελευταίο καιρό, το Ισραήλ επιχειρεί να εκκενώσει παλαιστινιακές συνοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία κατέχει παρανόμως από το 1968.
Στόχος του είναι να εκκαθαρίσει όλη την Ιερουσαλήμ από το αραβικό στοιχείο και να την μετατρέψει σε αμιγώς εβραϊκή πρωτεύουσα του κράτους.
Αυτό είναι παράνομο, γιατί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ λένε για λύση δύο κρατών και ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι δικαιωματικά η πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους.
Αλλά το Ισραήλ γράφει τον ΟΗΕ στα παλιά του τα παπούτσια, χωρίς κανείς να ενοχλείται από αυτό.
Στις υπό εκκένωση παλαιστινιακές συνοικίες της Ιερουσαλήμ γινόντουσαν για μέρες επεισόδια. Την Παρασκευή η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σε 90.000 μουσουλμάνους που προσεύχονταν στο Τέμενος Αλ Ακτσά, για το Ραμαζάνι.
Έγιναν σοβαρά επεισόδια, τα οποία επαναλήφθηκαν και το Σάββατο και στα οποία τραυματίστηκαν 300 Παλαιστίνιοι.
Η ισραηλινή αστυνομία χρησιμοποιεί εναντίον των διαδηλωτών χειροβομβίδες αναισθητοποίησης που ανήκουν στην κατηγορία των «λιγότερο θανατηφόρων όπλων».
Η αναισθητοποίηση επιτυγχάνεται με την εκτυφλωτική λάμψη και τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλούν όταν εκρήγνυνται. Εννοείται ότι αν σκάσει κοντά σε άνθρωπο, μπορεί να τον σκοτώσει.
Επίσης πλαστικές σφαίρες. Οι οποίες προκαλούν σοβαρά τραύματα και ανεπανόρθωτες βλάβες αν πετύχουν κάποιον στο μάτι.
Οι πλαστικές σφαίρες χρησιμοποιούνται επειδή συνήθως οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις είναι απρόθυμες να ανοίξουν πυρ εναντίον πλήθους με κανονικές.
Συνεχίζουμε. Οξύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση, η κυβέρνηση του Ισραήλ, την Κυριακή, έδωσε άδεια να γίνει μια μαζική πορεία Ισραηλινών ακροδεξιών, μέσα από τις παλαιστινιακές συνοικίες της Ιερουσαλήμ.
Τη Δευτέρα, η Χαμάς παρενέβη στα γεγονότα εκτοξεύοντας πυραύλους από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι πύραυλοι αυτοί είναι ιδιοσκευές και συνήθως δεν προκαλούν καμία ζημιά.
Το Ισραήλ απάντησε με αεροπορικό βομβαρδισμό της Γάζας. Σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά. Και το πράγμα συνεχίζεται και πάει.
Γιατί το Ισραήλ ρίχνει λάδι στη φωτιά με τους Παλαιστίνιους; Γιατί ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει κατηγορίες για σκάνδαλα και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.
Και επιπλέον γιατί κανείς δεν το ενοχλεί. Όλες οι κυβερνήσεις της Δύσης βλέπουν στο Ισραήλ έναν χρήσιμο στρατηγικό εταίρο.
Ενεργειακοί αγωγοί, συμμαχίες, επιχειρήσεις start up, καινοτομία, πολιτισμός, επενδύσεις, φίλε Μπίμπι.
Ενώ με τους Παλαιστίνιους τι συμμαχίες να κάνεις; Αυτοί μόνο πέτρες είναι σε θέση να πετάνε.
Ακόμα και οι ακροδεξιοί λατρεύουν το Ισραήλ. Είναι παράλογο και κυνικό στην άσκηση βίας, εφαρμόζει εθνοκαθάρσεις, πυροβολεί αδίστακτα μαυριδερούς μουσουλμάνους μπαχαλάκηδες.
Ειδικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βορίδης, που βαρύνονται κατά το παρελθόν με αντισημιτικές αθλιότητες και θέλουν και να καθαρίσουν τη θέση τους, είναι οι μεγαλύτεροι φαν του Ισραήλ.
Και επιπλέον είναι και αυτή η φαντασίωση ότι η συμμαχία με το Ισραήλ μάς κάνει πανίσχυρους εναντίον της Τουρκίας.
Δηλαδή ότι αν σκουρήνουν τα πράγματα, θα βγει το Ισραήλ να βάλει την Τουρκία στη θέση της και να καθαρίσει για πάρτη μας.
Οπότε αφήστε το τώρα να σκοτώνει, τι μας νοιάζει εμάς;
Η αλήθεια είναι ότι, από το 1968 και μετά, μόνο εναντίον αμάχων έχει δοξαστεί ο στρατός του Ισραήλ. Αλλά ας μην μείνουμε σε αυτή τη συμπλεγματική ανοησία.
Διεθνές Δίκαιο, παιδιά. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση σε αυτά τα θέματα.