Αυθημερόν επισκέφθηκε χθες το Άγιον Όρος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη. Οι λόγοι που επέβαλαν τη σύντομη επίσκεψη οφείλονται κατά κάποιο τρόπο στο πρωτόκολλο και έλυσαν ένα πρόβλημα που θα εμφανιζόταν στις 28 Μαΐου, όταν θα πάει ο Πούτιν στο Άγιον Όρος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε χθες για πρώτη φορά το Άγιον Όρος ως αρχηγός κράτους και έγινε δεκτός με τις προβλεπόμενες τιμές, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο. Αν ο Πρ. Παυλόπουλος επισκεπτόταν για πρώτη φορά το Άγιον Όρος την ίδια ημέρα με τον Πούτιν, θα έπρεπε οι τιμές να είναι διπλές, για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και για τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Και για να αποφευχθεί το διπλωματικό μπλέξιμο, ορθώς ο Πρ. Παυλόπουλος πήρε τον αρμόδιο υφυπουργό, τους αρχηγούς του Στρατού, της Αεροπορίας και της Αστυνομίας και έλυσε το πρόβλημα.
Κ.Που.