Live τώρα    
Αντιφάσεις Μητσοτάκη για αξιολόγηση και ΔΝΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιφάσεις Μητσοτάκη για αξιολόγηση και ΔΝΤ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ

Να αναλάβει προσωπικά την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση και την "υπενθύμιση" ότι η Ν.Δ. ζητάει εκλογές επιχείρησε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος, με δήλωσή του, ανέλαβε αυτόκλητος υπερασπιστής του ΔΝΤ, καθώς επιτέθηκε στην κυβέρνηση επειδή... η τελευταία επιτέθηκε στο Ταμείο.

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει να προσποριστεί πολιτικά οφέλη και στα δύο σενάρια που "παίζουν", βάσει των εξελίξεων: δηλαδή, είτε να ισχυριστεί ότι "εμείς τα λέγαμε", αν η αξιολόγηση δεν κλείσει και υπάρξει εμπλοκή, είτε να καρπωθεί πολιτικά οφέλη από τη φθορά της κυβέρνησης, στην περίπτωση που η αξιολόγηση κλείσει και, άρα, προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ.

Έτσι, χθες, η Ν.Δ. κλιμάκωσε την επίθεσή της προς την κυβέρνηση, καθώς ανέλαβε να την "σηκώσει" προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης. Καίτοι προχθές η αξιωματική αντιπολίτευση "έβλεπε"... "νέο 2015", "προφητεύοντας" την εμπλοκή της αξιολόγησης, χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για "φορολογικό σοκ" και για "νέα επώδυνα μέτρα" που φέρνει σε βάρος των πολιτών -προεξοφλώντας, προφανώς, ότι... θα κλείσει η αξιολόγηση.

"Σήμερα όλοι γνωρίζουμε πού κατέληξε η παράσταση που το Σάββατο ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας. Το ΔΝΤπαραμένει και μάλιστα ενισχυμένο στο πρόγραμμα. Μαζί και οι πιεστικές, συχνά υπερβολικές, απαιτήσεις του", είπε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι "η θέση και η αξιοπιστία της Ελλάδας δυστυχώς αποδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο". Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να "υπενθυμίσει" στην κοινή γνώμη ότι το κόμμα του ζητάει εκλογές, καθώς το εν λόγω αίτημα είχε φύγει από την επικεφαλίδα του "γαλάζιου" δημόσιου λόγου. "Στο οριακό σημείο που έχουμε φτάσει, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ: σοβαρότητα, αλήθεια, δουλειά, αποφασιστικότητα, αξιοπιστία. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από αυτά. Ο κ. Τσίπρας είναι αδιόρθωτος. Ζημιώνει τη χώρα. Κανείς δεν ελπίζει τίποτα από αυτόν. Γι' αυτό πρέπει να φύγει τώρα", κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ό. Γεροβασίλη: "Ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται"

Η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία, διά της Όλγας Γεροβασίλη, κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη πως "δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός κάποιων ακραίων για κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση και για εκ νέου δημιουργία συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην χώρα έπεσε στο κενό". "Δεν αντέχει στην σκέψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα, καθώς από αυτά προσδοκούσε να καρπωθεί πολιτικό όφελος", συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, παρατηρώντας ότι "για να διασώσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάτι από το πολιτικό του σχέδιο, σπεύδει, για μια ακόμα φορά, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την οικονομία στιγμή, να ζητήσει, εκ του ασφαλούς, εκλογές". "Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται", κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος ανταπάντησε υποστηρίζοντας ότι "η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει πια εξαερωθεί".

Αντίδραση Κακλαμάνη, αναδίπλωση Γεωργιάδη για Παπασταύρου

Εντωμεταξύ, χθες, σε αναδίπλωση αναγκάστηκε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης σε σχέση με την πρότασή του να... πάρει κάποιος δρόμος των Αθηνών το όνομα του Στ. Παπασταύρου. Κατά πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης δέχθηκε ισχυρές... συστάσεις από την ηγεσία του κόμματος, ενώ υπήρξαν και δημόσιες αντιδράσεις. Ο βουλευτής Ν. Κακλαμάνης, για παράδειγμα, μιλώντας χθες στον ρReal, συνέστησε στον "φίλο του τον Άδωνι" να... είναι "προσεκτικός", διότι "τώρα είναι αντιπρόεδρος του κόμματος", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για την Νέα Υόρκη αναχωρεί σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στις ΗΠΑ. Θα παραμείνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για 5 ημέρες, θα συνομιλήσει με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ενώ την Κυριακή θα είναι ο "τελετάρχης" στην παρέλαση που διοργανώνουν οι ομογενείς για την 25η Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0