Live τώρα    
Σύμφωνα με τουρκοκυπριακή εφημερίδα / Ο Ακιντζί αρνήθηκε την παραχώρηση τουρκοκυπριακής υπηκοότητας σε Τούρκους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακή εφημερίδα / Ο Ακιντζί αρνήθηκε την παραχώρηση τουρκοκυπριακής υπηκοότητας σε Τούρκους

Μία ημέρα μετά την αναχώρηση Κέρι από τη Λευκωσία και λίγες ώρες μετά την αισιόδοξη δήλωσή του πως η "λύση του Κυπριακού είναι κοντά", δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας "Αφρίκα" εμφανίζει τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να ζητάει κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Κατεχόμενα την παραχώρηση "υπηκοότητας" της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου «ΤΔΒΚ» σε 26.500 υπηκόους της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί φέρεται να αρνήθηκε στο αίτημα αυτό, με βασικό επιχείρημα το ότι η παραχώρηση νέων "υπηκοοτήτων" θα ανατινάξει τις συνομιλίες.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα επικαλείται πληροφόρηση από το στενό περιβάλλον του Προέδρου Αναστασιάδη, αναφέροντας πως υπήρξε συμφωνία στις συνομιλίες ότι ο πληθυσμός των Τουρκοκυπρίων θα είναι 220.000.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0