Live τώρα    
Ολ. Γεροβασίλη: / Ολ. Γεροβασίλη: Όσοι απειλούσαν με Grexit, έθεσαν θέμα Σένγκεν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολ. Γεροβασίλη: / Ολ. Γεροβασίλη: Όσοι απειλούσαν με Grexit, έθεσαν θέμα Σένγκεν

"Δεν είχαν τη διάθεση να σταματήσουν στ' αλήθεια ποτέ" δήλωσε η Όλ. Γεροβασίλη χθες στον ΣΚΑΙ αναφερόμενη σε ορισμένες φωνές που παλαιότερα απειλούσαν με Grexιt και τώρα κάνουν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, τονίζοντας ότι αυτό "δεν είναι πλήγμα για την Ελλάδα απλά, είναι ένα πλήγμα στην καρδιά της Ε.Ε". Επίσης χαρακτήρισε "ανύπαρκτα" αυτά τα σενάρια, επισημαίνοντας ότι η ανακοίνωση της Frontex δικαιώνει την Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση προχωρεί χωρίς καθυστερήσεις.

Επιπλέον έψεξε το γεγονός ότι "πολλά επίσημα χείλη στις επίσημες διαδικασίες διατυπώνουν τις απόψεις όπως πρέπει, υπέρ της Ε.Ε." και ταυτοχρόνως "διακινούν δημοσιεύματα" και αντεπιτέθηκε λέγοντας ότι όλα "τα ανακοινωθέντα λένε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις της". Για το ζητήματα επιτάχυνσης των διαδικασιών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει αυτή την επιτάχυνση.

"Έχουμε ζητήσει βοήθεια στην καταγραφή"

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε στη συνεργασία με τη Frontex είπε ότι, ενώ η Ελλάδα έχει ζητήσει τη βοήθειά της με επίσημα αιτήματα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο (για ανθρώπινο δυναμικό και τεχνική υποδομή), η Frontex έχει ανταποκριθεί μόνο στο ένα δέκατο. "Είναι ψευδή αυτά τα οποία διαρρέουν ότι δεν ζητήθηκε η βοήθεια. Και ζητήθηκε και ζητείται. Και ανακοινώθηκε από τη Frontex χθες τελικά αυτό" είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας, όσον αφορά τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ότι "ζητήθηκε να υπάρξει ένα γραφείο καταγραφής, όχι φυσικά όσον αφορά τη φύλαξη των συνόρων".

Για το θέμα της έγκαιρης ίδρυσης των hotspots παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση, "η οποία οφειλόταν και σε αντικειμενικούς λόγους", όπως η εξεύρεση των χώρων. Ωστόσο επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας "να είναι σε λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους", σημειώνοντας ότι "έχουν εντατικοποιηθεί όλες οι δράσεις και οι ενέργειες".

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη, εξήγησε ότι γίνεται προσπάθεια, "η οποία δεν είναι εύκολη", να πειστούν όσοι δεν μπορούν να περάσουν, να γυρίσουν πίσω.

Φ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0