Την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών ψήφισαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., όπως κατέδειξε η χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ονομαστική ψηφοφορία με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό είχε ζητήσει και η Χρυσή Αυγή για τα άρθρα 1, 2 και 3.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 99 βουλευτές και τα αποτελέσματα ήταν:
* Για το άρθρο 1: 58 υπέρ, 10 κατά, 31 "παρών".
* Για το άρθρο 2: 54 υπέρ, 42 κατά, 3 "παρών" (οι Βύρων Πολύδωρας, Μίμης Ανδρουλάκης και Γρηγόρης Ψαριανός). Υπέρ ψήφισαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση, που διαφοροποιήθηκε από τη στάση του κόμματός της.
* Για το άρθρο 3: 60 υπέρ, 10 κατά, 29 "παρών".
Τα 10 κατά προέρχονταν από τη Χρυσή Αυγή και αρκετούς βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Νωρίτερα είχε διεξαχθεί δοκιμαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία για το άρθρο 1 στην οποία συμμετείχαν 95 βουλευτές. Σ' αυτή τα αποτελέσματα ήταν: 56 υπέρ, 10 κατά, 29 "παρών".