Live τώρα    
Π. Καμμένος: "Οικονομικό έγκλημα" η πώληση της "μικρής" ΔΕΗ, δεν γίνεται για αναπτυξιακούς λόγους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Καμμένος: "Οικονομικό έγκλημα" η πώληση της "μικρής" ΔΕΗ, δεν γίνεται για αναπτυξιακούς λόγους

«Οικονομικό έγκλημα» χαρακτήρισε την πώληση της «μικρής» ΔΕΗ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καμμένος, τονίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση δεν γίνεται για αναπτυξιακούς λόγους, αλλά λόγω πιέσεων της τρόικα. Ο Π. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα, ενώ εκτίμησε ότι στην στρατηγική της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ είναι η τελική πώληση όλης της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. υπενθύμισε «το σύνολο της Βουλής πίστευε μέχρι πρότινος ότι η ενέργεια δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί» επισημαίνοντας τα όσα έλεγε ο Αντ. Σαμαράς στο Ζάππειο. Κατά τον Π. Καμμένο η αλλαγή στάση των κυβερνητικών κομμάτων οφείλεται στην βούληση της τρόικα να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αναρωτήθηκε «ποιος θα μείνει έξω από την φυλακή;» καθώς εκτίμησε ότι 550 εκατ. τόνοι λιγνίτη παραχωρούνται έναντι ενός δισ. ευρώ «σε ελεγχόμενο ιδιώτη» την στιγμή που η αξία αυτού του όγκου ορυκτού είναι κοντά στα 25 δισ. ευρώ (ή ακόμα κι 89 δισ. ευρώ αν μετατραπεί ο λιγνίτης σε ντίζελ).

Κ. Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0