Την κούρσα ανόδου συνεχίζουν (και) οι τιμές των υγρών καυσίμων, με την αμόλυβδη πλέον να εμφανίζεται σε ολοένα και περισσότερα πρατήρια στα 2 ευρώ.
Πλέον η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης (Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων) βρίσκεται στο 1,870 ευρώ το λίτρο, αυξημένη κατά 5,5% μόνο τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και κατά σχεδόν 25% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, στις αντλίες υπάρχει και τιμή πάνω από 2 ευρώ σε τουλάχιστον 12 νομούς της χώρας (η μέγιστη τιμή, ύψους 2,298 ευρώ / λίτρο, καταγράφεται στον ν. Μαγνησίας).
Ανάλογη είναι η εικόνα και στο πετρέλαιο κίνησης (diesel) που χρησιμοποιούν αγρότες και επαγγελματίες, κατά κύριο λόγο, με μέση πανελλαδική τιμή σήμερα στο 1,610 ευρώ/λίτρο, αυξημένο κατά τουλάχιστον 28% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πάντως οι μέγιστες τιμές στην Περιφέρεια ξεπερνούν το 1,7 και το 1,8 ευρώ / λίτρο σε κάποιες περιπτώσεις (η υψηλότερη τιμή εντοπίζεται στον ν. Κυκλάδων - 1,950 ευρώ!).
Και το πετρέλαιο θέρμανσης έχει “σκαρφαλώσει” κατά μέσο όρο στην επικράτεια στο 1,260 ευρώ / λίτρο, αυξημένο περίπου κατά 40% σε σχέση με πέρσι, όμως σε πολλούς νομούς και μάλιστα και στην ψυχρότερη Β. Ελλάδα η τιμή του φτάνει μέχρι και 1,448 ευρώ (ν. Έβρου), 1,387 ευρώ (ν. Ιωαννίνων) κ.τ.λ.
Στο μεταξύ, στις διεθνείς αγορές το πετρέλαιο ξεπερνούσε και χθες τα 95 δολάρια / βαρέλι, ενώ στο φυσικό αέριο οι τιμές έδειχναν σημάδια αποκλιμάκωσης καθώς κυμαίνονταν οριακά στα 70 ευρώ / μεγαβατώρα.