Σήμερα ξεκινά το διήμερο αλληλεγγύης με τίτλο "Μαζί θα τους φάμε" στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου πάνω από 82 συλλογικότητες θα κάτσουν στο στρογγυλό τραπέζι για να ανταλλάξουν εμπειρίες, να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και να χαράξουν από κοινού το μέλλον της αλληλεγγύης με επίκεντρο τη σίτιση αλλά και για να συζητήσουν την υιοθέτηση μιας άλλης διατροφικής πολιτικής. "Δημιουργούμε ένα πανελλαδικό δίκτυο ενάντια στην πείνα, την ακρίβεια και την καταστροφή της ντόπιας παραγωγής με στόχο την κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών με ποιοτικά προϊόντα για όλους και για όλες, για μια ζωή με αξιοπρέπεια", σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Οι εργασίες του διημέρου ξεκινούν σήμερα στις 2 το μεσημέρι με συζήτηση που αφορά το πρόγραμμα και θα ακολουθήσουν 5 εργαστήρια: "Η αλληλεγγύη δεν σερβίρεται στο πιάτο", "Οι Χωρίς Μεσάζοντες, οι νόμοι των χορτάτων και το μέλλον", "Οι συνεταιριστές... σε νέες περιπέτειες", "Η αλληλεγγύη δεν βρίσκεται στα ράφια", "Καλωσήλθατε στο Agrotopia". Η ημέρα θα κλείσει με κοινωνική κουζίνα.
Η δεύτερη ημέρα ξεκινά στις 10 το πρωί, με συνάντηση συνεταιρισμών τροφής, δομών αλληλεγγύης, αλληλέγγυων παραγωγών, συλλογικών αγρών με τίτλο "Η ισχύς εν τη ενώσει". Θα ακολουθήσει η καταληκτική συνάντηση, όπου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα, οι προβληματισμοί και οι ιδέες που συζητήθηκαν στα εργαστήρια.