Live τώρα    
Καιρός / Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές - Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές - Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία

Άνθρωπος με ομπρέλα ανεβαίνει σκαλιά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το απόγευμα σήμερα Τρίτη (15/4), σύμφωνα με την ΕΜΥ. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πιθανόν τοπικά έως 8 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη σχεδόν τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στα δυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 19 με 21 και κατά τόπους στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη στα ανατολικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στα δυτικά νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στο βόρειο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες και τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αφού θα φτάσει σε αρκετές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

Το Μεγάλο Σάββατο, τέλος, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και μόνο στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0