Live τώρα    
ΟΙΕΛΕ / Σκληρή απάντηση σε Γεωργιάδη - «Τίτλος τιμής η αναφορά του σε εμάς στη Βουλή»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΙΕΛΕ / Σκληρή απάντηση σε Γεωργιάδη - «Τίτλος τιμής η αναφορά του σε εμάς στη Βουλή»

Άδωνις Γεωργιάδης Βουλή
(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Σκληρή απάντηση στα όσα δήλωσε μαινόμενος κατά της ΟΙΕΛΕ χθες Πέμπτη από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την απεργία, έδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας στον Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως τονίζει, η οργή αυτή δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός της στενής σχέσης που διατηρεί ο υπουργός Εργασίας με ηγετικά στελέχη του Συνδέσμου των ιδιοκτητών και που έσπευσε να επιβεβαιώσει εμμέσως. Κυρίως, αποκαλύπτει την ενόχληση και των δύο πλευρών για τα όσα έφερε στο φως η Ομοσπονδία σχετικά με το χάος εργοδοτικής ασυδοσίας στα ιδιωτικά σχολεία για την αδήλωτη εργασία στις απογευματινές δράσεις που το υπουργείο αρνείται να ελέγξει. 

Η ΟΙΕΛΕ υπογραμμίζει ότι είναι σειρά δραστηριοτήτων της που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση και τους σχολάρχες. Μεταξύ άλλων, ότι η Ομοσπονδία τάσσεται κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου Γεωργιάδη, μετά τις κυβερνητικές διαρροές για την πρόθεση επιβολής συμβολαίων μηδενικών ωρών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ότι αναδεικνύει τη γιγαντιαία αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ότι δίνει μάχη να νομιμοποιηθούν τα άναρχα Κέντρα Μελέτης, ότι έφερε στον Συνήγορο του Παιδιού το θέμα των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας και των συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής στα (επίσης αδήλωτα και ασύδοτα) summer camps.

«Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα ως “γλάστρα”, ως έναν θεσμό που θα κάθεται στη γωνιά του χωρίς να θίγει τα κακώς κείμενα στο χώρο της εργασίας, χωρίς να θίγει επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η αναφορά του κ. Γεωργιάδη στην ΟΙΕΛΕ σήμερα είναι τίτλος τιμής. Σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά κι ότι εκπροσωπούμε επάξια τους συναδέλφους μας» σημειώνει με νόημα. 

«Το σημερινό “απουσιολόγιο” απεργιών και οι πανηγυρισμοί για την συμμετοχή στην απεργία, δεν είναι ντροπή για την ΟΙΕΛΕ. Είναι όνειδος για τους εργοδότες και για τον Υπουργό Εργασίας. Διότι η σκληρή αντεργατική νομοθεσία, οι ελεύθερες απολύσεις, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία, η έλλειψη ελέγχων προκαλούν φόβο» αναφέρει η Ομοσπονδία. 

«Ας μην βαυκαλίζονται εργοδότες και Υπουργός ότι οι εργαζόμενοι τους ακολουθούν και συμφωνούν με ό,τι ακραίο ψηφίζεται. Η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αντιτίθενται στις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία 4 χρόνια και που έχουν οξύνει την εργοδοτική παρανομία (άλλωστε, αυτός ήταν ο στόχος…). Αν θεωρούν ότι τρομοκρατημένος εργαζόμενος είναι και ευχαριστημένος εργαζόμενος, μάλλον ζουν σε άλλον πλανήτη» συμπληρώνει, παρατηρώντας ότι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης το 70% των εργαζόμενων θέλει να αλλάξει δουλειά σε σύγκριση με το 40% στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, η ΟΙΕΛΕ καλεί τον υπουργό Εργασίας, που μέχρι στιγμής μιλάει αποκλειστικά με τους εργοδότες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, να την καλέσει για να συζητήσουν τα κακώς κείμενα του χώρου. «Δεν θα του κάνει κακό να ακούσει και την άλλη πλευρά» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

«Μαινόμενος κατά της ΟΙΕΛΕ εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας κ. Α. Γεωργιάδης με πρόσχημα την σημερινή απεργία. Γιατί τέτοια οργή; Δεν είναι μόνο το γεγονός της στενής σχέσης που διατηρεί με ηγετικά στελέχη του Συνδέσμου των ιδιοκτητών και που έσπευσε να επιβεβαιώσει εμμέσως σήμερα με την ομιλία του. Είναι κυρίως η ενόχληση και των δύο πλευρών για το χθεσινό δημοσίευμα της Ομοσπονδίας σχετικά με το χάος εργοδοτικής ασυδοσίας στα ιδιωτικά σχολεία για την αδήλωτη εργασία στις απογευματινές δράσεις που το Υπουργείο αρνείται να ελέγξει. Κι όχι μόνο αυτό.

⦁    Έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα η δραστηριοποίησή μας κατά του σχεδίου νόμου που ψηφίζεται σήμερα από την στιγμή που προέκυψαν κυβερνητικές διαρροές για την πρόθεση επιβολής συμβολαίων μηδενικών ωρών στην ιδιωτική εκπαίδευση.
⦁    Έχει ενοχλήσει ότι αναδεικνύουμε τη γιγαντιαία αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών κι ότι κάποιοι, με πρόσχημα τη μείωση της γραφειοκρατίας, αφαίρεσαν την κτηριακή εποπτεία του ΕΟΠΠΕΠ από τις μικρές ιδιωτικές μονάδες εκπαίδευσης παίζοντας με την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων παιδιών.
⦁    Έχει ενοχλήσει ότι δίνουμε μάχη να νομιμοποιηθούν τα άναρχα Κέντρα Μελέτης.
⦁    Έχει ενοχλήσει ότι φέραμε στο Συνήγορο του Παιδιού (και στην Επιθεώρηση Εργασίας που έχει δυστυχώς αδρανήσει) το θέμα των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας και των συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής στα (επίσης αδήλωτα και ασύδοτα) summer camps.

Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα ως “γλάστρα”, ως έναν θεσμό που θα κάθεται στη γωνιά του χωρίς να θίγει τα κακώς κείμενα στο χώρο της εργασίας, χωρίς να θίγει επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η αναφορά του κ. Γεωργιάδη στην ΟΙΕΛΕ σήμερα είναι τίτλος τιμής. Σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά κι ότι εκπροσωπούμε επάξια τους συναδέλφους μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, παρουσιάζουμε μια από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές πυκνότητες στον ιδιωτικό τομέα. Γι΄ αυτό η ιστοσελίδα μας και οι σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα έχουν πάνω από 30.000 μοναδικούς αναγνώστες το μήνα.

Το σημερινό “απουσιολόγιο” απεργιών και οι πανηγυρισμοί για την συμμετοχή στην απεργία, δεν είναι ντροπή για την ΟΙΕΛΕ. Είναι όνειδος για τους εργοδότες και για τον Υπουργό Εργασίας. Διότι η σκληρή αντεργατική νομοθεσία, οι ελεύθερες απολύσεις, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία, η έλλειψη ελέγχων προκαλούν φόβο. Ας μην βαυκαλίζονται εργοδότες και Υπουργός ότι οι εργαζόμενοι τους ακολουθούν και συμφωνούν με ό,τι ακραίο ψηφίζεται. Η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αντιτίθενται στις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία 4 χρόνια και που έχουν οξύνει την εργοδοτική παρανομία (άλλωστε, αυτός ήταν ο στόχος…). Αν θεωρούν ότι τρομοκρατημένος εργαζόμενος είναι και ευχαριστημένος εργαζόμενος, μάλλον ζουν σε άλλον πλανήτη. Το γεγονός ότι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης το 70% των εργαζόμενων θέλει να αλλάξει δουλειά σε σύγκριση με το 40% στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα, είναι ενδεικτικό. Και τρανή απόδειξη του ποιοι και με ποιες πολιτικές δημιουργούν αυτό το Big Quit (πάνω από το ένα τρίτο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έχουν φύγει από τα σχολεία τους τα τελευταία 3 χρόνια) που δεν βαίνει εις βάρος των εργαζόμενων μόνο, αλλά και των ίδιων των ιδιωτικών μονάδων εκπαίδευσης που χρειάζονται, προς όφελος των παιδιών, σταθερότητα και αρμονικό εργασιακό κλίμα.

Τέλος, εμείς, ως Ομοσπονδία που πιστεύει στον δημοκρατικό διάλογο, καλούμε τον Υπουργό Εργασίας (που μιλάει μέχρι στιγμής αποκλειστικά με τους εργοδότες μας), να καλέσει την ΟΙΕΛΕ σε συζήτηση για τα κακώς κείμενα του χώρου μας. Δεν θα του κάνει κακό να ακούσει και την άλλη πλευρά».
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL