Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
14.7°C17.8°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.4°C17.7°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.3°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.3°C16.3°C
2 BF 93%
Ρατσισμός - Έβρος / Στη φυλακή οι τρεις αυτόκλητοι «σερίφηδες»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρατσισμός - Έβρος / Στη φυλακή οι τρεις αυτόκλητοι «σερίφηδες»

Πρόσφυγες στον Έβρο

Την προσωρινή κράτηση των τριών ακροδεξιών αυτόκλητων «σερίφηδων» αποφάσισε ομόφωνα το Δικαστικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, για τα πογκρόμ κατά μεταναστών στον Έβρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους τρεις κατηγορούμενους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αρπαγή κατά συρροή, για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων για τέλεση βιαιοπραγιών και για έκθεση κατά συρροή, όλες με την επιβαρυντική διάταξη του ρατσιστικού χαρακτήρα. Εισαγγελέας και ανακρίτρια διαφώνησαν για την ποινική τους αντιμετώπιση και οι τρεις παρέμεναν σε κατ΄ οίκον περιορισμό, ενώ το θέμα έλυσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αδιανόητες καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης με τα πογκρόμ κατά μεταναστών την ώρα που καιγόταν η περιοχή όταν ένας άνδρας μετέδωσε σε ζωντανή μετάδοση βίντεο στα σόσιαλ μίντια, στο οποίο έχει κλειδώσει μετανάστες και πρόσφυγες σε τρέιλερ φορτηγού και στο ρατσιστικό του παραλήρημα, έκανε λόγο για «25 κομμάτια μέσα στο τρέιλερ».

Οι κατηγορούμενοι ουσιαστικά είχαν απαγάγει δια της βίας πρόσφυγες και μετανάστες σε φορτηγό, διαχέοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο, καλώντας μάλιστα και άλλους να οργανωθούν και να ακολουθήσουν αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές.

Σημειώνεται ότι ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί από τους ακροδεξιούς απαγωγείς τους για απόπειρα εμπρησμού στον Έβρο, όπου μαίνεται η πυρκαγιά εδώ και 14 ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL